Balkabaklı Sebzeli Özbek Türkmen Kazak Buhar Mantısı/ Balkabaklı Türkmen Mantısı/Pumpkin Dumpling

 


🎃Balkabaklı praşka tarifi için 👉🏻Tıkk
🎃Balkabaklı tüm tariflerim için 👉🏻 Tıkk

Merhabalar. Bugün hikayemde paylaştığım Orta Asya mutfağından etsiz balkabaklı buhar mantısı tarifim var. Tavada az sıvıyağda kızartıp, 3/4 su bardağı sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak buharlandırarak tıpkı gyoza gibi mantı tencereniz olmadan da pişirebilirsiniz. Sıcak sıcak servis etmenizi tavsiye ederim 🥰. Hazır mevsimiyken balkabağını bolca tüketmek lazım çok faydalı mineral içeriği çok yüksek bir gıda.

Malzemeler

Hamuru için

🥟1 su bardağı su(250 ml water)

🥟1 yumurta(1 egg)

🥟1 tepeleme tatlı kaşığı tuz(1/2 tablespoon salt)

🥟3,5-4 su bardağı un(3 1/2-4 cups flour)

İçi için (for filling)

🎃Bir büyük dilim balkabağı rendesi(grated pumpkin)

🧅2 küp küp doğranmış soğan(2 onions)

1 tatlı kaşığı tuz(1/2 tablespoon salt)

2 çay kaşığı karabiber(2 teaspoons blackpepper)

Zeytinyağı(Olive oil)


Yapılışı

Balkabağını rendeleyin. Soğanlı doğrayın. Tuz, karabiber ve sıvıyağını ekleyip karıştırın. Bir kenara alın.


Su, tuz, yumurta ve biraz un ekleyip karıştırın. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun. İki bezeye ayırıp açabildiğiniz kadar açın.


Akordiyon gibi katlayarak büyük karelere kesin.


Uzun şeritleri üst üste keserek kareler elde edin.


Karelere 1 dolu dolu yemek kaşığı içten koyun. 
İki karşılıklı kenarları birleştirip yan yana iki kulağı birleştirerek şekil verin.







Mantı tavalarını yağlayıp mantıları yerleştirin. Alt tencereye sıcak su alıp kaynara geldikten sonra kapağı kapalı olarak 45 dk kaynatın. 






Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek