Buzluk için Lorlu D Börek/ Curd D Shape Borek

 



Merhabalar. Bugün cok hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz mis kokulu altın renginde harika börek tarifim var. Hamuru mayasız olduğu için streç serili bir tepside dondurup buzluk kaplarına alıp aralarına poşet sererek buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz. Ben direkt çıkarıp ihtiyacım kadarını kızartıyorum. Hazır almış kadar pratik oluyor. Sıcak sıcak çayla çok güzel gidiyor ☕.  Merak edenlere şimdiden söyleyeyim hiç sirke kokmuyor ve kabartma tozu veya mayaya gerek kalmıyor. Yumurta ve sirke o işi görüyor içi puf puf dışı çıtır börekleriniz oluyor 👍🏻.

Malzemeler

2 su bardağı su

1/3 su bardağı sirke

2 yumurta

1 yemek kaşığı tuz

Un

İçi için

Yarım kilo lor(500 g curd or ricotto)

1 pkt krema(200 ml sour cream)

3 yemek kaşığı süzme yoğurt (3 tablespoons filtered plate yoghurt)

1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber(1/2 tablespoon paprika powder)

1 yemek kaşığı çörekotu(1 tablespoon black cumin seed)

1 yemek kaşığı tuz(1 tablespoon salt)

1 yemek kaşığı zeytinyağı(1 tablespoon Olive oil)

Yarım demet maydanoz(half bunch of parsley)

Yapılışı

Su, yumurta, tuzu karıştırın. 


Azar azar un ilave edin yumuşak bir hamur yoğurun.


Lor, krema, tuz, toz biber, çörekotu ve zeytinyağını karıştırın.


En son maydanozu ekleyin karıştırın.


Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.


Tabak büyüklüğünde açın. Hamurun yarısına harçtan koyup D şeklinde kapatın.


Kenarlarını ruletle ya da bir tabakla kesin.



Kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Bu aşamada dikkat edin çok hızlı kızarıyor.


Havlu serili bir tabağa alın. Sıcak sıcak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek