Merhabalar. Bugün cok hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz mis kokulu altın renginde harika börek tarifim var. Hamuru mayasız olduğu için streç serili bir tepside dondurup buzluk kaplarına alıp aralarına poşet sererek buzlukta uzun süre saklayabilirsiniz. Ben direkt çıkarıp ihtiyacım kadarını kızartıyorum. Hazır almış kadar pratik oluyor. Sıcak sıcak çayla çok güzel gidiyor ☕. Merak edenlere şimdiden söyleyeyim hiç sirke kokmuyor ve kabartma tozu veya mayaya gerek kalmıyor. Yumurta ve sirke o işi görüyor içi puf puf dışı çıtır börekleriniz oluyor 👍🏻.
Malzemeler
2 su bardağı su
1/3 su bardağı sirke
2 yumurta
1 yemek kaşığı tuz
Un
İçi için
Yarım kilo lor(500 g curd or ricotto)
1 pkt krema(200 ml sour cream)
3 yemek kaşığı süzme yoğurt (3 tablespoons filtered plate yoghurt)
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber(1/2 tablespoon paprika powder)
1 yemek kaşığı çörekotu(1 tablespoon black cumin seed)
1 yemek kaşığı tuz(1 tablespoon salt)
1 yemek kaşığı zeytinyağı(1 tablespoon Olive oil)
Yarım demet maydanoz(half bunch of parsley)
Yapılışı
Su, yumurta, tuzu karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder