🍞Ev Yapımı Tost Ekmeği

 





Malzemeler

1,5 su bardağı süt(400 ml milk)

1,5 su bardağı su(375 ml water)

1 çay bardağı sıvıyağ(1/2 cup vegatable oil)

1 pkt maya(1 tablespoon instant yeast)

1 yemek kaşığı şeker(1 tablespoon sugar)

1 yemek kaşığı tuz(1 tablespoon salt)

6-7 bardak un(6-7 cups flour)

Yapılışı

Su, süt, şeker, maya ve bir miktar unu karıştırın.



Sıvıyağı ekleyin karıştırın.



Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Tezgaha un serpin. Hamuru aktarın.



Kenarlarından ortaya doğru katlayarak somun şekli verin.



Kalıba aktarın.




Bu tarz tost, sandviç ekmeklerinde asıl fermentasyon şekil verdikten sonra oluyor ki ekmek fos fos olsun.

Kalıpta bir buçuk saat mayalanmaya bırakın. Su dolu bir kap ile birlikte 190 C pişmeye bırakın.







Soğuduktan sonra dilimleyin. Afiyet olsun.
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek