Ekşili Terbiyeli Patatesli Pelmeni Mantısı Çorbası

 







100 g et veya kavurma (100 g chopped beef)

Sıvıyağ(Vegatable Oil)

1 yemek kaşığı biber salçası(1 tablespoon red pepper paste)

1 kase patatesli pelmeni (1 bowl Patato pelmeni) tarifi için 👉🏻Tıkkk

3 diş sarımsak(3 cloves of garlic 🧄)

2 L sıcak su(2 L boiled water)

1 yemek kaşığı tuz(1 tablespoon salt)

Terbiyesi için (for Souce)

1 yumurta(1 egg)

1 minik limon suyu(1 lemon juice)

3 silme yemek kaşığı un(3 tablespoons flour)

Yapılışı

Tencereye sıvıyağ ve eti alın. Kavurun. Salçayı ekleyin ve biraz kavurun. Sıcak su ve tuzu ekleyip karıştırın.


Terbiyeyi çırpın. Birkaç kepçe çorbadan terbiyeye ekleyip karıştırın. Ilıyan terbiyeyi çorbaya ekleyin. Karıştırın. Sarımsak püresini ekleyin. Çorbanın kıvamı koyulaşınca ocaktan alın. Afiyet olsun.
 








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek