Terbiyeli Şehriyeli Tavuk Çorbası

 



Hazır hikayemde paylaşmışken terbiyeli şehriyeli tavuk 🐔 çorbası tarifimi de paylaşayım 🤗. Dön dolaş evdekilerin ısrarı üzerine yaptığım çorbam🍛. Çorbalık tavuk kafeslerini yıkayıp kaynatıp dolapta bekletip yağını alıyorum. Uzun süre çorba suyu olarak yetiyor 👍🏻

Malzemeler

1 çay bardağı şehriye (1/2 cup vermicelli)

1 L tavuk suyu (2 L Chicken broth)

1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)

1 kase didiklenmiş kaynamış tavuk eti (1 cup boiled Chicken meat)

2 diş sarımsak (2 cloves of garlic 🧄)

Terbiyesi için (for tempering)

1 yumurta (1 egg)🥚

1 limonun suyu (juice of 1 lemon)🍋

3 tepeleme yemek kaşığı un (3 tablespoons flour)


Üzeri için 1 yemek kaşığı tereyağı+1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (1 tablespoon+1/2 tablespoon paprika powder)

Yapılışı

Tavuk suyu kaynatın. Tuz ve şehriyeyi ilave edin. Eğer arpa şehriye kullanıyorsanız şehriyeler şişene kadar karıştırarak kaynatın. 



Bir taraftan terbiyesi için malzemeleri çırpın. Gerekirse açmak için bir miktar su ekleyebilirsiniz.


Tel şehriye kullandığım için hemen ekleyip terbiyeyi ekliyorum. Birer kepçe sıcak çorbadan terbiyeye ekleyip karıştırın. Sonra terbiyeyi çorbaya ekleyin. Karıştırın. Tavuk etini ekleyin.

 

Sarımsak rendesini ilave edin. Çorba kıvam alınca altını kapatıp üstüne tereyağını kızdırın. Biberini ekleyip karıştırın. Çorbaya ilave edin.









Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek