Hamuru için (for dough)
1 su bardağı aktifleştirilmiş ekşi maya(1 cup sourdough starter)
1 su bardağı süt(1 cup milk)
1 su bardağı su (1 cup water)
Yarım su bardağı sıvıyağ (/2 cup vegatable oil)
2 yumurta akı (2 egg whites)
2 yemek kaşığı yoğurt(2 tablespoons yoghurt)
4 yemek kaşığı yoğurt suyu(4 tablespoons yoghurt serum)
Aldığı kadar un (Flour)
4 yemek kaşığı şeker (4 tablespoons sugar)
1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
İçi için (For filling)
500 g tam yağlı lor (500 g tvarog or curd)
1 kutu krema (200 ml heavy cream)
1 su bardağı şeker(1cup sugar)
2 pkt vanilya (2 packages vanilla sugar powder)
1 yumurta sarısı (1 egg yolk)
Arasına erimiş tereyağı (melted butter for layers)
Üzerine pudra şekeri (Powdered sugar for decoration)
Yapılışı
Su, süt, ekşi maya, yoğurt ve suyu, bir miktar unu karıştırın. Yumurta akı ve sıvıyağı ekleyip karıştırın. Azar azar un ilavesi yaparak yumuşak bir hamur yoğurun.
Oda sıcaklığında 3-4 saat mayalandırın. İçi için tüm malzemeleri blendırdan geçirin.
Hamuru bol unla unlayarak beze yapıp açın. Üzerine tereyağı sürün. Lorlu harcı yayın.
Rulo yapın. Dilimler kesin. Tepsiye yerleştirin. Üzerine tereyağı sürün ve üzeri kapalı olarak oda sıcaklığında bir 3 saat daha bekletin.
200 C de fırının en alt rafında pişirin. Üzerine pudra şekeri ekleyip servis edin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder