Çikolata Soslu Kolay Borcam Pastası

 





Malzemeler

Pandispanya için (for Sponge Cake)

4 yumurta (4 eggs)

1 su bardağı şeker (1 cup sugar)

1 çay bardağı sıvıyağ (1/2 cup vegatable oil)

1,5 su bardağı un (1 1/2 cups flour)

1 pkt kabartma tozu (1 package baking powder)

1 pkt vanilya(1 packages vanilla sugar powder)

Keki ıslatmak için (1 1/2 cups milk to wet the sponge Cake)

Kreması için (for cream)

3 su bardağı süt (3 cups milk)

9 yemek kaşığı şeker (9 tablespoons sugar)

2 yemek kaşığı un (2 tablespoons flour)

2 yemek kaşığı nişasta (2 tablespoons starch)

1 pkt vanilya (1 package vanilla sugar powder)

1 yemek kaşığı tereyağı (1 tablespoon butter)

Çikolata Sosu için (for chocolate souce)

2 su bardağı süt (500 ml milk)

2 silme yemek kaşığı nişasta (2 tablespoons starch)

2 yemek kaşığı koyu renkli kakao (2 tablespoons kakao powder)

Yarım paket bitter çikolata (40 g bitter chocolate) 🍫

1 yemek kaşığı tereyağı (1 tablespoon butter)

Yapılışı

Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın. Sıvıyağ ekleyip tekrar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın. Yağlanmış borcama aktarın.

Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.


Üzerine çatalla delikler açın ve sütü gezdirin.


Kreması için süt, şeker, un ve nişastayı bir tencereye alın. Çırpın. Göz göz olana kadar pişirin. Tereyağı ve vanilyayı ilave edip karıştırın.

Borcama aktarın.



Çikolata sosu için süt, şeker ve kakaoyu tencereye alın. Çırpın. Göz göz olana kadar pişirin. Ocaktan alın. Tereyağı ve çikolatayı ekleyin. Karıştırın. Hızlıca kremanın üzerine yayın. Çikolata çok hızlı katılaşmasını sağlıyor. 


Soğumaya bırakın. Buzdolabında dinlenmeye bırakın.

 
Dilimleyerek servis yapın.







Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek