Malzemeler
3 su bardağı süt (750 ml milk)
1 su bardağı aktif ekşi maya (1 cup activated sourdough starter)
1 çay bardağı sıvıyağ (1/2 cup vegatable oil)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
Yaklaşık 7 bardak un(7 cups flour)
Arası için (for layers)
2 yemek kaşığı tereyağı (2 tablespoons butter)
1 çay bardağı sıvıyağ (1/2 cup vegatable oil)
Üzerine (to bruss top of buns)
2 yumurta sarısı (egg yolks)
1 yemek kaşığı süt(1 tablespoon milk)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı (1/2 tablespoon olive oil)
Çörekotu (black cumin seed)
Yapılışı
Ekşi maya ve sütü yoğurma kabına alın. Maya iyice çözünene kadar karıştırın. Azar azar un ilave ederek karıştırın. Sıvıyağı ekleyip karıştırın. Tuzu un ile birlikte ekleyin. Yumuşak bir hamur yoğurun. Oda sıcaklığında 3 saat mayalanmaya bırakın. Sonra buzdolabında bir gece soğuk fermentasyona bırakın. Ertesi gün çıkarıp kendine gelmesi için 2 saat oda sıcaklığında bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder