Kuşburnu Çayı Tarifi/Rosehip Tea

 



Malzemeler

1 avuç kadar kurutulmuş kuşburnu(1/2 cup rosehip)

2 su bardağı kaynamış su(2 cups hot water)

Yapılışı

Kuşburnuları kırın. Benimkiler çok kuru olmadığı için sorun olmadı ama sizin kuşburnularınız çok sertse havanda parçalayabilirsiniz. Bol suda birkaç kez avuşturarak yıkayın. Çok tüylü oluyor. Yıkamak önemli. Üzerine sıcak su ekleyip 8 dk kadar kaynara geldikten sonra kaynatın. 5 dk demlenmeye bırakın. İnce süzgeçle süzerek aktarın. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek