Tandırımda Ekşi Mayalı Tahinli Pide

 


Malzemeler

2 su bardağı su

1 su bardağı aktif ekşi maya

7 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz


İçi için

Tahin

Şeker

Üzerine 

Tahin ve şeker

Yapılışı

Su, ekşi maya ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Oda sıcaklığında 4 saat mayalandırın. Ben geceden yoğurup sabah şekillendirdim. 



Hamurdan bezeler koparıp yuvarlayın. Açabildiğiniz kadar açın. Tahini üzerine gezdirin. Yayın. 


Her pide için içine 2 yemek kaşığı şeker serpin. 


Rulo yapın ve ruloyu tezgaha vurarak uzatın. 


Kendi etrafında dönderin. Bütün bezelere aynı işlemi uygulayın. 


İlk yaptığınız ruloyu açın. Üzerine tahin gezdirin ve 1 yemek kaşığı şeker gezdirin. Alt üst ayarda en yüksek derecede pişirin. Ben lahmacun makinesinde pişirdiğim için boyutu küçük tuttum.Siz fırında daha büyük yapabilirsiniz. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek