Nutellalı Pasta/Nutella Schnitten

 



Merhabalar. Kısa bir aradan sonra tekrar geldim 🙋🏼‍♀️. Özellikle Almanya ve Avusturya da yaşayan Türk'ler arasında çok popüler bir pasta kendisi 😄. İsteyen üzerine çikolata sosu veya ganaj yapabilir fakat bu kadarı bile bana yetiyor☺️. Tadını merak eden varsa söyleyeyim ıslak keki kahvaltılık çikolata ya batırıp yiyiyormuş gibi hissediyor insan 😂. Şaka bir yana özellikle kreması efsane güzel mis gibi fındık kokuyor. Denemenizi tavsiye ederim. 

Malzemeler

4 yumurta(4 eggs)

1 su bardağı şeker(1 cup sugar)

1 çay bardağı sıvıyağ(1/2 cup vegatable oil)

1,5 su bardağı un(1 1/2 cups flour)

3 yemek kaşığı kakao(3 tablespoons kakao powder)

1 pkt kabartma tozu(1 package baking powder)


Islatmak için 1,5 su bardağı süt(1 1/2 cups milk to wet)


Kreması için (for cream)

2 kutu krema veya 1 kutu hazır pasta kreması (400 ml heavy cream)

200 g kahvaltılık çikolata(200 g liquid breakfast chocolate)


Üzerine hindistan cevizi (coconut flakes)

Yapılışı

Yumurta ve şekeri iyice mayonez kıvamına gelene kadar çırpın. Sıvıyağ ekleyip tekrar çırpın. Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin ve karıştırın. Yağladığınız borcama döküp önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin. Fırından çıkardığınız pandispanyaya çatalla delikler açın ve sütü üzerinde gezdirin. Soğumaya bırakın. Kreması için kremayı katılaşana kadar çırpın. Azar azar kahvaltılık salça ekleyip çırpın. Pandispanyanın üzerine kremayı yayın. Üzerine hindistan cevizi serpin. Buzdolabında dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek