Ekşi Mayalı Haşhaşlı Pide Tarifi



Malzemeler

2 su bardağı su

1 su bardağı aktif ekşi maya

7 su bardağı un

1 tatlı kaşığı tuz


İçi için

Haşhaş ezmesi ve akışkan olana kadar sıvıyağ 

Yapılışı

Su, ekşi maya ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Oda sıcaklığında 4 saat mayalandırın. Ben geceden yoğurup sabah şekillendirdim.



 


Hamurdan bezeler koparıp yuvarlayın. Açabildiğiniz kadar açın. Haşhaşlı karışımı üzerine gezdirin. Yayın. Rulo yapın.



Kendi etrafında dönderin. Bütün bezelere aynı işlemi uygulayın. 




İlk yaptığınız ruloyu açın. Üzerine haşhaşlı karışımı  gezdirin. Alt üst ayarda en yüksek derecede fansız pişirin.












Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek