Malzemeler
1 su bardağı sulu yoğurt (1 cup yoghurt)
1 su bardağı süt (1 cup milk)
1 su bardağı su (1 cup water)
1 su bardağı sıvıyağ (1 cup vegatable oil)
1 su bardağı aktif ekşi maya (1 cup activated sourdough)
7 su bardağı un(7 cups flour)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
Üzeri için (to bruss)
1 yumurta sarısı (1 egg yolk)
2 yemek kaşığı süt (2 tablespoon milk)
1 yemek kaşığı zeytinyağı (1 tablespoon olive oil)
Haşhaş taneleri (blue poppy seeds)
İçi için (for filling)
Sucuk (Turkish sosage)
Yapılışı
Süt, yoğurt, ekşi maya ve biraz unu homojen kıvama gelene kadar karıştırın. Sıvıyağı ekleyin. Karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru üzeri kapalı bir şekilde buzdolabına kaldırın ve bir gece soğuk mayalanmaya bırakın.
Ertesi gün buzdolabından hamuru çıkarın. 2 saat kadar oda sıcaklığında bekletin.
Elinizi unlayarak bezeler koparıp yuvarlayın. Ortasına sucuk koyup kapatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder