Ev Yapımı Fermente Erik, Salatalık, Kıl Biber ve Acı BiberTurşusu

 



Acı biber Turşusu için (For hot pepper pickle)
Acı biber (Hot pepper)
1 L sirke (1 L vinegar)
1 L  Klorsuz su (1 L water)
1 yemek kaşığı şeker(1 tablespoon sugar)
1 tatlı kaşığı limon tuzu (1/2 tablespoon cidric acid)
4nyemek kaşığı iyotsuz salamuralık tuz (4 tablespoons no iodine salt)

Erik turşusu için (for Plum pickle)
Erik (Plum)
1 yemek kaşığı şeker (1 tablespoon sugar)
1 silme tatlı kaşı limon tuzu (1/2 tablespoon citric acid)
Yarım kiloluk konserve şişesi (Jar (500 ml))
2,5 yemek kaşığı iyotsuz salamuralık tuz (2 1/2 tablespoons no iodine salt)
Kavanozun yarısına kadar sirke yarısına kadar klorsuz su (vinegar until half of jar  and  complate rest of jar  with water)

Biber ve salatalık turşusu için (for pepper and cucumber pickle)
Kıl biber (Green pepper thin and tall ones)
Çubuk salatalık (Cucumber)
1 kg lık kavanoz(Jar ones 1 kg volume)
1 yemek kaşığı şeker (1 tablespoon sugar)
1 silme tatlı kaşı limon tuzu (1/2 tablespoon citric acid)
3 yemek kaşığı iyotsuz salamuralık tuz (3tablespoons no iodine salt)
Kavanozun yarısına kadar sirke yarısına kadar klorsuz su (vinegar until half of jar  and  complate rest of jar  with water)

Yapılışı

Turşu yapacağınız  sebze ya da meyveleri iyice bol suda yıkayın. Kıl biber ve acı biberleri makasla uç kısmından kesik atın. Salatalıkları bütün yapacaksanız bıçakla kesik atın ki salamura içlerine işlesin.


Sıkıca kavanozlara doldurun. Turşu olduktan sonra sebzeler seneceği için olabildiğince çok doldurmaya özen gösterin.

Turşu salamurası için bir kapta eşit miktarda klorsuz su ve sirkeyi karıştırın. Klor turşu oluşumunu engeller. Ben hazır su kullandım.

Salamuralık tuzu ekleyip karıştırın. Domates atıp eğer gözlemleyin. Eğer domates suyun yüzeyinde yüzüyorsa tuz oranı yeterlidir. Annemin anneannesi, anneannem, annem ben yıllardır bu yönteme göre turşu yapıyoruz 😃. Garanti yöntem. Limon tuzunu ister salamuraya ister kavanozlara ekleyebilirsiniz. Şeker ve limon tuzunu kavanozlara ekleyip sonrasında salamurayı doldurun. Kapağını kapatın. 2 hafta sonraya turşunuz hazır 🤗. Afiyet olsun.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek