Acı biber Turşusu için (For hot pepper pickle)
Acı biber (Hot pepper)
1 L sirke (1 L vinegar)
1 L Klorsuz su (1 L water)
1 yemek kaşığı şeker(1 tablespoon sugar)
1 tatlı kaşığı limon tuzu (1/2 tablespoon cidric acid)
4nyemek kaşığı iyotsuz salamuralık tuz (4 tablespoons no iodine salt)
Erik turşusu için (for Plum pickle)
Erik (Plum)
1 yemek kaşığı şeker (1 tablespoon sugar)
1 silme tatlı kaşı limon tuzu (1/2 tablespoon citric acid)
Yarım kiloluk konserve şişesi (Jar (500 ml))
2,5 yemek kaşığı iyotsuz salamuralık tuz (2 1/2 tablespoons no iodine salt)
Kavanozun yarısına kadar sirke yarısına kadar klorsuz su (vinegar until half of jar and complate rest of jar with water)
Biber ve salatalık turşusu için (for pepper and cucumber pickle)
Kıl biber (Green pepper thin and tall ones)
Çubuk salatalık (Cucumber)
1 kg lık kavanoz(Jar ones 1 kg volume)
1 yemek kaşığı şeker (1 tablespoon sugar)
1 silme tatlı kaşı limon tuzu (1/2 tablespoon citric acid)
3 yemek kaşığı iyotsuz salamuralık tuz (3tablespoons no iodine salt)
Kavanozun yarısına kadar sirke yarısına kadar klorsuz su (vinegar until half of jar and complate rest of jar with water)
Yapılışı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder