Keçi Etli Ekşi Mayalı Lahmacun/Sourdough Lahmajun with Goat Meat


 

Merhabalar Fırıncı Mehmet Usta geldiii🤪. Yine ekmek yapmak için başladığım yolculukta kendimi lahmacun yaparken buldum 🤣. İmkanınız varsa keçi etinden mutfak deneyin çok güzel bir tadı var. Bizimkiler daha çok beğendiler. Herneyse bu defa kurbandan keçi eti vardı onu sinirlerinden ayırdım doğradım kıyma makinasından geçirdim. Hazır makinayı açmışken soğan, sarımsak, biberi de makinede çektim. Mikemmel  ve eşit incelikte kıyılmış sebzelerim oldu ☺️. İki bıçaklı rondoda sebzeler adeta püre gibi oluyor 😵. Bu arada kıyma makinesinde gaza gelip maydanozu da çekmeye kalkmayın Arşimed burgusuna dolanıyor 😁. Mayamı aktifleştirdim ertesi gün yoğurup bir saat beklettim hepsi o kadar. İçi de bir gece önceden hazırlayıp buzdolabında dinlendirdim kıvamı çok daha güzel oldu 👍🏻. Salça kullanmadım. Onun yerine kendinden geçmiş domateslerle yaptığım domates öldürmemi kullandım. Suyu vs kıymayı açmaya yetti de arttı bile. 

Bu arada ekşi maya değilde instant maya kullanacaksınız tavsiyem normal kullandığınız miktarın yarısını kullanman ız. Yoksa çok pofidik oluyor. Ayrıca hamuru yoğurup buzdolabına kaldırıp ertesi gün lahmacun, pide, pizza Allah ne verdiyse yapabilirsiniz. Benim öyle işime daha çok geliyor. Makinede değil de fırında pişirecekseniz tavsiyem altını yapışmaz tavada pişirip üzerini fırında pişirmeniz.

Tarifi öncekilerde var ama ben malzemeleri yine de ekleyeyim.

Malzemeler

1 kg keçi eti, 2 soğan, 2 avuç ayıklanmış biber, 5 diş sarımsak, 2 çay kaşığı karabiber ve pul biber, 1 yemek kaşığı tuz, sıvıyağ, 2 su bardağı kadar domates sos

Hamuru için

1 L su, 1 su bardağı kadar ekşi aktif maya(1 tatlı kaşığı instant maya da olur), 1 buçuk yemek kaşığı tuz, un

Ingredients

For filling:1 kg grated goat meat, 2 onions 🧅, 5 cloves of garlic, 400 g green pepper, 2 teaspoons blackpepper and paprika flakes, 1 tablespoon salt, 2 cups tomato Souce, 1/4 cup olive oil)

For dough:1 L Water, 1 cup activated sour dough(or 1/2 tablespoon instant dried yeast), 1 1/2 tablespoons salt, flour

Yapılışı

Su, maya ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurun. Tuzunu un ile birlikte ilave edin. Mayalanmaya bırakın. Vaktiniz yoksa 3 saat oda sıcaklığında mayalanması yeterli olacaktır. Ben oda sıcaklığında 3 saat mayaladıktan sonra bir gece buzdolabında soğuk fermentasyona bırakıp ertesi gün akşam çıkarıp direkt bezeledim.



İç malzemeleri kıyma makinasında çekin. İçi kaşıkla yapılabilecek kadar sulu olmalı. Ben domates sosu kullandığım için su eklemedim.



Hamuru ve içini geceden hazırlayıp ertesi gün yapmaya başlayabilirsiniz. Daha kolay oluyor.




Hamuru bezelere ayırın.



Açın.

 


İçini üzerine yayın. Lahmacun makinesinde en yüksek ayarda pişirin. Fırında yapacaksanız altını yapışmaz tavada pişirip üzerini fırının en yüksek rezistansına yakın pişirin. 
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek