Merhabalar. Bugün şimdiye kadarki yaptığım en iyi simit tarifi ile geldim 😃. Mis gibi mahlep kokulu sütlü pastane simidi pişerken evi öyle bir koku sarıyorki anlatamam. Fazlasını buzluğa atıp sonrasında buzlu buzlu fırına atıp az önce pismişcesine gevrek simitleri kahvaltıya hazırlayabilirsiniz. Sade yapılan her hamurişine yakıştığı gibi mahlep sütlü simide öyle bir yakışıyor ki mutlaka denemenizi tavsiye ederim.
Bunca zamandır evde simit yapan biri olarak naçizane tavsiyelerim şunlar:
🥯 Mutlaka kavrulmuş susam kullanın tadında acayip fark ediyor. Ben çokça çiğ susam alıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine incecik serdim ve fırında istediğim renge gelene kadar kavurdum.
🥯 Sosuna mutlaka ve mutlaka az da olsa un ekleyin. Daha güzel renk ve koku elde ediyorsunuz.
🥯 Çok erken fırından almayın sos ile ıslattığımız için biraz gevreyene kadar kontrollü pişirmek gerekiyor.
🥯İlk gün dışı çıtır içi yumuşacık ikinci gün daha yumuşak oluyor o yüzden fazlasını buzlukta saklamanızı tavsiye ederim 😍.
Malzemeler
Biraz un ve mahlep ekleyip karıştırın.
Mayalamaya bırakacağınız kabın dibini biraz yağlayın ve hamuru kapağı kapalı olarak mayalanmaya bırakın.
Her bir bezeyi elinizle uzatın. İki uzun hamur parçasını birbirine dolayın burun ve uçlarını birleştirin.
Simitleri önce sosa hiç kuru yeri kalmayacak şekilde batırın. Sonra susama her iki tarafını susama bulayın. Fırın tepsisine aktarın.
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
1 pkt maya
2 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı mahlep
7,5-8 su bardağı un
Üzerine
2 yemek kaşığı pekmez
Yarım su bardağı su
1 yemek kaşığı un
Ayrıca
Bolca kavrulmuş susam ben yarım kiloluk kavanozdaki susamın tümünü kullandım
Yapılışı
Süt, su ve sıvı yağı yoğurma kabına alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder