Semizotu Salatası/Purslane Salad

 


Merhabalar. Hazır mevsimi gelmişken bol bol yemek lazım. Semizotunu içerdiği mineraller ve yağ asitleri bakımından oldukça zengin olduğu için çiğ olarak tüketmek çok faydalı. Bahçenizde çokça semizotunuz varsa tabiki çorbası, böreği vs birçok farklı şekilde de yapabilirsiniz. Elimde çokça olursa belki güzel ve Türkmen işliklisi tarifini verebilirim. Her neyse herkese hayırlı cumalar 🙋🏼‍♀️.

Malzemeler

🥗2 bağ semizotu (2 bunch of purslane)

🥗9 küçük boy salatalık (9 small size cucumber)

🥗6-7 orta boy domates(6-7 middle size tomato)

🥗2 kuru soğan(2 onions) 🧅

🥗1 demet dereotu(1 bunch dill)

🥗1 limon suyu(1 Lemon juice)

🥗Sirke (Vinegar)

🥗Tuz(Salt)

🥗 Zeytinyağı (olive oil)

Yapılışı

Semizotunu minik minik doğrayın. Salatalıkları kabuklarını soyup yarım ay şeklinde ince ince doğrayın. Soğanı ve domatesi küçük doğrayın. Dereotunu ince ince kıyın. Tuz, sirke, limon suyu ve zeytinyağını ilave edin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek