Malzemeler
Sarı üzüm(Grape)
Siyah üzüm(Black Grape)
Su(Water)
Konserve şişesi(Jars)
Konserve kapağı(Jar lids)
Yapılışı
Üzümleri bol suyla yıkayın. Ayıklayın. Kaynar su ile çalkaladığınız kavanozlara tırtıklı kısma kadar doldurun. Yine tırtıklı kısma kadar su doldurun. Ağız kısımlarını silin. Kapakların iç yüzeyi ve konservelerin kapağa temas eden kısımları kuru olmalı. Kapaklarını sıkıca kapatıp dik bir şekilde derin bir tencereye alın. Kapaklarını geçecek şekilde sıcak su ekleyin. Üzerine ağırlık koyun. Ben dolma taşı kullanıyorum. Ocağa alın. Kaynamaya başladıktan sonra bir saat kadar kaynatın. Altını kapatıp bir gece öylece dinlendirin. Ertesi gün kurulayıp sudan çıkarın. Kapakları ortaya doğru çekmişse vakum tutmuş demektir ☺️. İster meyveli yaş pastalarda ister şerbetlerinizde şeker yerine ilave edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder