Çilek Konservesi/Çilek Kompostosu/Strawberry Compote

 



Malzemeler
Çilek (Strawberry)
Her kavanoza iki yemek kaşığı şeker (2 tablespoons sugar for each if jar)
Su(Water)
Temiz konserve şişesi ve kapağı(Clean jars and lids)

3 kg a yakın çilek 🍓 kullandım. Çilek miktarı kullandığınız çileklerin tane büyüklüğüne göre değişebilir o yüzden kesin bir miktar veremiyorum.


Yapılışı

Çilekleri bol suyla yıkayın. Ayıklayın. 


Kaynar su ile çalkaladığınız kavanozlara tırtıklı kısma kadar doldurun. Yine tırtıklı kısma kadar su doldurun. Ağız kısımlarını silin. Kapakların iç yüzeyi ve konservelerin kapağa temas eden kısımları kuru olmalı. 






Kapaklarını sıkıca kapatıp dik bir şekilde derin bir tencereye alın. 


Kapaklarını geçecek şekilde sıcak su ekleyin. Üzerine ağırlık koyun. Ben dolma taşı kullanıyorum. Ocağa alın. Kaynamaya başladıktan sonra bir saat kadar kaynatın. Altını kapatıp bir gece öylece dinlendirin. Ertesi gün kurulayıp sudan çıkarın. Kapakları ortaya doğru çekmişse vakum tutmuş demektir ☺️.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek