Vişne kompostosundan yaptığım aşırı lezzetli çizkekim efendim. Direkt vişne tanelerinden yapacaksanız yarım kilo vişneye 500 ml su, nişasta ve şekeri aynı oranda ilave ederek de sosu hazırlayabilirsiniz. Ben kendi hazırladığım şekersiz kompottan kullandım.
Malzemeler
Tabanı için
3 küçük pkt burçak bisküvi(375 g oat biscuits)
150 g erimiş tereyağı (150 g melted butter)
Kreması için (for cream)
750 g süzme yoğurt(750 g filtered yoghurt or quark)
3 pkt krema(600 m heavy cream)
1,5 su bardağı şeker(1 1/2 cups sugar)
1 limonun kabuğunun rendesi(zest of 1 Lemon)
Yarım limon suyu(juice of half Lemon)
3 pkt vanilya(3 packages vanilla sugar powder)
2 yemek kaşığı nişasta (2 tablespoon starch)
1 yemek kaşığı un(1 tablespoon flour)
3 yumurta
🍒Vişne sosu için(for sour Cherry Souce)
🍒2 su bardağı vişne kompostosu(500 ml sour Cherry Compote)
🍒2 silme yemek kaşığı nişasta(2 tablespoons starch)
🍒7 yemek kaşığı şeker(7 tablespoons sugar)
🍒2-3 kase vişne kompot tanesi(2-3 cups sour Cherry grain)
Yapılışı
Bisküvileri robottan geçirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder