🍒🍰Vişneli Çizkek/Sour Cherry Cheesecake/Вишневый чизкейк

 


Vişne kompostosundan yaptığım aşırı lezzetli çizkekim efendim. Direkt vişne tanelerinden yapacaksanız yarım kilo vişneye 500 ml su, nişasta ve şekeri aynı oranda ilave ederek de sosu hazırlayabilirsiniz. Ben kendi hazırladığım şekersiz kompottan kullandım.

Malzemeler

Tabanı için

3 küçük pkt burçak bisküvi(375 g oat biscuits)

150 g erimiş tereyağı (150 g melted butter)

Kreması için (for cream)

750 g süzme yoğurt(750 g filtered yoghurt or quark)

3 pkt krema(600 m heavy cream)

1,5 su bardağı şeker(1 1/2 cups sugar)

1 limonun kabuğunun rendesi(zest of 1 Lemon)

Yarım limon suyu(juice of half Lemon)

3 pkt vanilya(3 packages vanilla sugar powder)

2 yemek kaşığı nişasta (2 tablespoon starch)

1 yemek kaşığı un(1 tablespoon flour)

3 yumurta

🍒Vişne sosu için(for sour Cherry Souce)

🍒2 su bardağı vişne kompostosu(500 ml sour Cherry Compote)

🍒2 silme yemek kaşığı nişasta(2 tablespoons starch)

🍒7 yemek kaşığı şeker(7 tablespoons sugar)

🍒2-3 kase vişne kompot tanesi(2-3 cups sour Cherry grain)

Yapılışı

Bisküvileri robottan geçirin. 


Erimiş tereyağını ilave edip karıştırın. 


Kelepçeli kalıba aktarıp düzleyin. Kelepçeli kalıbı kenarları beyaz kalması için folyo ile kaplayın. 


Kreması için karıştırma kabına yoğurt, krema, şeker, limon kabuğu rendesi, limon suyunu aktarın. Karıştırın. Teker teker yumurta ilavesi yaparak karıştırın. En son kuru malzemeleri ekleyip karıştırın. 


Kalıba aktarıp bir kap su ile birlikte 165 C fırında 45 dk pişirin. Fırını kapatın ve kapağını 1 saat hiç açmayın ki çatlamasın ortası çökmesin. 





Sosu için gerekli malzemeleri vişne taneleri hariç bir tencereye alın. Çırparak pişirin. Koyulaşmaya başlayınca taneleri ekleyin. 


Cheesecake in üzerine nazikçe dökün. Direkt orta kısmına dökmeyin. Kenardan kenardan sosu dağıtın. Çünkü ortası hala bıngıldak olacaktır. Soğuyunca buzdolabında 1 gece dinlendirin ki kendini çeksin. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek