Malzemeler
Hamuru için (for crust)
2 yumurta+2 yumurta sarısı(2 eggs+2 egg yolks)
1 su bardağı pudra şekeri(1 cup powdered sugar)
250 g tereyağı yada margarin(250 g butter or margarine)
4 su bardağı un(4 cups flour)
2 pkt vanilya(2 pkt vanilla sugar powder)
İçi için (for filling)
3 su bardağı karadut(3 cups Black Mulberry)
2/3 su bardağı pudra şekeri(2/3 cup powdered sugar)
3 yemek kaşığı nişasta(3 tablespoons starch)
Üzeri için (to bruss)
Reçel (Jam) ya da şerbet(or any kind of syrup or egg yolk)
Yapılışı
Küp küp doğranmış katiyağı yoğurma kabına alın. Azar azar un ilave ederek kum gibi olana dek karıştırın. Bu işlem için soğuk yağı una bulayarak rendeleyebilir, mutfak robotunda çekebilirsiniz. Kıyır kıyır bir tart için yağ ile unu karıştırıp gluteni devre dışı bırakmak şart. Pudra şekeri, vanilya ve yumurtaları ekleyip yoğurun.
Bu esnada içi için karadut, pudra şekeri ve nişastayı bir kapta karıştırın. Ben kompottan sürdüğüm karadutları kullandığım için şeker ilavesi yaptım. Siz eğer taze dut kullanıyorsanız ve dutlarınız çok tatlıysa ona göre ayarlayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder