Karadut Reçeli/Black Mulberry Jam/варенье из черной шелковицы

 


Öyle güzel tadı kokusu var ki anlatamam. Böyle koyu renkli meyvelerin yüksek antosiyanin içeriği sağlık için çok faydalı. Zamanı gelmişken bol bol yemek lazım. Bu arada reçeli vakumlamazsanız buzdolabında muhafaza ediniz. Yine vakumladığınız reçeli açtıktan sonra da buzdolabında muhafaza etmeniz gerekiyor küçük bir dip not🥰

Malzemeler

1 kg karadut (1 kg black Mulberry)

800 g şeker (800 g sugar)

5 büyük diş limon tuzu (5 big crystal Sitric acid or juice of 4 lemons)

1 tatlı kaşığı tereyağı (1/2 tablespoon butter)

Yapılışı

Karadutları yıkayın. Derince bir tencereye alın.

 

Üzerini şeker örtüp bir gece suyunu salmasını bekleyin. 



Ertesi gün limon tuzu ve tereyağını ilave edip kaynamaya bırakın. Ara ara tencereyi hafif çalkalayarak alt üst edin. Çok karıştırmayın ezilmeye çok müsait bir meyve. Kıvamını suyunu kontrol ederek anlayabilirsiniz. Şırası su gibi değilde biraz kıvamlı alıyorsa koyulaşmış demektir. Bir tabağa alıp kaşıkla sıyırınca kolay birleşmiyorsa tamam demektir. Ben tam bir saat kaynattım. Sıcak sıcak steril kavanozlara doldurup kapağını kapatın. Ters çevirin. Öylece 1 gece dinlendirin. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek