🥟🥫🥔Ton Balıklı Patatesli Buhar Mantısı/Tuna Patato Dumpling 🥟🥫🥔

 


Merhabalar. Bugün biraz farklı bir mantı tarifim var. Ton balıklı mantı benim icat ettiğim bir tarif değil fakat ölçüleri tamamen benim göz kararıma bağlı. Nerden çıktı ton balığı derseniz efenim mantıda elinizde ne varsa içi ona göre oluyor. Birçok farklı içle hazırlanan daha paylaşmaya fırsatım olmadığı çok fazla daha tarifim var. Her neyse mantı tenceresi olmayanlar tavaya azıcık yağ alıp kızdırıp mantılarin altını kızartın. Sonra yarım çay bardağı kadar sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak buharda pişirebilirsiniz. Nitekim pierogi ve Japon gyozaları da o şekilde pişiyor. Yani çareler tükenmez. Mantı sosu olarak kendi ezme turşumu kullandım.


Malzemeler

Hamuru için (for dough)

1 yumurta (1 egg)

1 su bardağı su (1 cup water)

1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)

3,5-4 su bardağı un (3 1/2-4 cups flour)

İçi için (for filling)

3 büyük boy patates (3 big size patatoes)

3 soğan (3 onions)

3 küçük kutu ton balığı (3 small size tuna can Almost 250 g)

1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)

2 çay kaşığı karabiber (2 teaspoons)

Yapılışı

Yumurta, su ve tuzu karıştırın. Azar azar un ilave ederek ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp içini hazırlayın. Soğan ve patatesi minik minik küpler halinde doğrayın. Ton balığı, karabiber ve tuz ilavesi yapın. Ben konservenin yağını süzmeden kullandım. Siz süzerseniz zeytinyağı ilave edin. İçin mutlaka yağlı olması gerekiyor.


Tüm malzemeleri karıştırın.


Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Elinize bastırın. Yazı yazdığınız elinizde merdane ile sürekli kenarlarını sizden aksi yöne doğru sürekli 45 derece diğer elinizle çevirerek açın. Orta kısmına çok dokunmayın. Yeterince incelince bir yemek kaşığı içten koyun. Ortasını birleştirin. Ortasından bir kenarına doğru tek tarafı pile pile kıvırın. Sonra yine ortadan diğer uca kadar katlayın.




Mantı tenceresini yağlayın. Mantıları aralıklı dizin.


Alt tencesindeki su kaynara geldikten sonra mantı katlarını üzerine dizin. Kapağı kapalı olarak 45 dk pişirin. Afiyet olsun.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek