Merhabalar. Bugün mis gibi kokan kıyır kıyır bir kurabiye tarifim var. Damla sakızının o mis gibi kokusunu seviyorsanız çok beğeneceğiniz bir tarif🥰
Malzemeler
🍪125 g katıyağ(125 g butter)
🍪1 çay bardağı sıvıyağ(1/2 cup vegatable oil)
🍪1 su bardağı nişasta(1 cup starch)
🍪1 pkt kabartma tozu(1 package baking powder)
🍪2 pkt vanilya(1 package vanilla sugar powder)
🍪1 yumurta(1 egg)
🍪3/4 su bardağı pudra şekeri ( 3/4 cup powdered sugar)
🍪2 büyük diş damla sakızı(2 cloves mastic)
🍪2,5 su bardağı un(2 1/2 cups flour)
Yapılışı
Öncelikle damla sakızını buzlukta 5-10 dk bekletin. Aksi takdirde toz haline getirmekte zorlanabilirsiniz.
Katıyağı ve sıvıyağı yoğurma kabına alın. Un ile yağı kum gibi olana kadar karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder