Zeytinli Kekikli Salçalı Börek

 


Malzemeler
Hamuru için (for dough)
1,5 su bardağı süt (1 1/2 cups milk)
1,5 su bardağı su (1 1/2 cups water)
3/4 su bardağı aktif ekşi maya ya da 1 tatlı kaşığı kuru maya(3/4 cup activated Sourdough or 1/2 tablespoon dried yeast)
2 yumurta akı (2 egg whites)
6-7 su bardağı un (6-7 cups flour)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)

Arasına (for Souce)
2 yemek kaşığı salça (2 tablespoon tomato paste)
1 kahve fincanı kadar su (1/4 cup water)
Zeytinyağı (olive oil)
1 yemek kaşığı kekik(1 tablespoon thyme)
1 tatlı kaşığı mercanköşk (1/2 tablespoon marjoram)
1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)
2 çay kaşığı karabiber (2 teaspoons blackpepper)
1 kase çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin (1 cup seeds removed Black olive)

Üzerine 
2 yumurta sarısı (2 egg yolks)
Susam ve çörekotu (sesame and Black cumin seeds)
Yapılışı

Hamuru için su, süt, maya ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Mayalanmaya bırakın. Ekşi maya ile yaparsanız 1-1,5 saat, instant maya ile yaparsanız 30-40 dk yeterlidir.




Arasına sürmek için salça, baharatlar ve zeytinyağını karıştırın. Suyu salçayı açmak için biraz ekledim. Zeytinyağını da sürecek kıvama gelene kadar göz kararı ekledim. 


Mayalanan hamuru iki bölüp bol unla açabildiğiniz kadar açın.



Üzerine salçalı karışımı sürün.


Zeytinleri serpiştirin.


Geniş kenarın birinden kıvırarak rulo yapın.


Yarım saat kadar tepsi mayasını aldırın.



Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu otu serpin. Soğuk fırına 180 C ye ayarlayıp üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyip servis edin. Afiyet olsun.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek