Karadutlu Yaş Pasta/Black Mullberry Birthday Cake

 




Malzemeler

Pandispanya için (for Sponge Cake)

4 yumurta (4 eggs)

1 su bardağı şeker (1 cup sugar)

1 çay bardağı su(1/2 cup water)

1 su bardağı un (1 cup flour)

1 su bardağı nişasta (1 cup starch)

1 pkt kabartma tozu (1 package baking powder)

2 pkt vanilya (2 packages vanilla sugar powder)

Kreması için

2 kutu krema (400 ml heavy cream)

4 yemek kaşığı şeker (4 tablespoons sugar)

2 pkt vanilya (2 packages vanilla sugar powder)


Arasına muz dilimleri (banana slices, optional)

Islatmak için karadut konservesinin suyu+2 yemek kaşığı şeker (juice of black mullberry can+2 tablespoon sugar to wet the Sponge Cake)

Karadut Sosu için (for black mullberry souce)

Karadut konservesinin yarısı ya da 250 g karadut (Half of can my handmade canned blackmullberry or 250 fresh black mullberry)

3 yemek kaşığı nişasta (3 tablespoons starch)

500 ml water (500 ml water)

1 kahve fincanı şeker (1/4  sugar)


Yapılışı

Yumurta ve şekeri iyice köpürene kadar çırpın.


Su ekleyip tekrar çırpın.



Kuru malzemeleri eleyerek ekleyin.


Spatula ile nazikçe karıştırın.


Kalıba aktarın. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin. Kıvamı çok cıvık gelebilir korkmayın.


Kremayı, şekeri ve vanilyayı köpürüp hacmi artana kadar çırpın.


Fırından çıkardığınız pandispanyanın ilk sıcaklığı gidene kadar bekleyin.


Ben yazdan yaptığım karadut konservesini kullandım. İsteyen tanesini ya da sulandırarak reçelini kullanabilir.



Konservenin suyunu süzün. Çatalla delikler açın.


Pandispanyayı karadut suyuyla ıslatın.



Üzerine muz dilimleri döşeyin.


Kremayı sürüp yayın.


Karadut tanelerini su ile blendırdan geçirin.



Nişasta ve şekeri ilave edip çırpın. 


Koyulaşıp göz göz olana kadar çırparak pişirin.
 

Soğumaya bırakın. Kabuk bağlamaması için ara ara çırpın.


Karadut sosunu pastanın üzerine aktarın.


Buzdolabında dinlenmeye bırakın.


Dilemleyip hindistan cevizi ve karadut taneleri ile süsleyin. Afiyet olsun.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek