Cheesecake, çorba, ana yemek, bakım, mutfak aletleri ve tarife dair herşey
🎃🎂Balkabaklı Yaş Pasta/Pumpkin Birthday Cake/Тыквенный торт
Malzemeler
Pandispanya için (for Sponge Cake)
6 yumurta akları ve sarıları ayrılacak (6 egg whites and egg yolks)
1 su bardağı şeker (1 cup sugar)
1 Türk kahvesi fincanı ılık su (1/4 warm water)
1 su bardağı un (1 cup flour)
1 su bardağı nişasta (1 cup starch)
1 pkt kabartma tozu (1 package baking powder)
2 pkt vanilya (2 packages vanilla sugar powder)
Kreması için (for cream)
3 kutu süt kreması (600 ml heavy cream%35 fat)
8 yemek kaşığı şeker (8 tablespoons sugar)
1,5 su bardağı balkabağı püresi (1 1/2 cups Pumpkin puree)
2 pkt vanilya (2 packages vanilla sugar powder)
Pastanın aralarına buharda pişmiş balkabağı küpleri ve kayısı marmeladı (for layers Steamed Pumpkin cubes and apricot marmelade or any kind of orange marmelade)
1 poşet krem şanti kalan kaymaklı kremaya eklenip üzerindeki süsler için kullanıldı (1 cream stabilizer powder)
Yapılışı
Yumurta aklarını bir çimdik tuz ile çırpın. Beyazlamaya başlayınca şekerin yarısını ekleyin ve yüksek devirde tıraş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpın.
Çırpılmış akları ayrı bir kaba alın.
Yumurta sarılarını şekerin kalanıyla ağarana kadar çırpın.
Yumurta aklarını hisse hisse ilave edip karıştırın.
Un, nişasta, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin.
Tüm malzemeleri nazikçe karıştırın. Ben aklarını sarılarına eklemeyi unuttum😂. Fark etmiyor önemli olan ayrı ayrı çırpıp nazikçe karıştırarak birleştirmek.
En son suyu ekleyip karıştırın.
Kelepçeli kalıba aktarıp önceden ısıtılmış 175 C fırında 1 saat pişirdim. Pişme süresi fırından fırına fark edebilir.
Bir yandan da balkabaklarını buharda pişirdim. Küçük küpler süsleme, büyük küpler püre için. Siz fırın poşetinde de pişirebilirsiniz. Tencerede suda haşlanan kabaklar daha sası oluyor.
Fırından çıkan pandispanyayı başaşağı soğumaya bırakın.
Balkabaklarını rondoda çekip püre haline getirin.
Soğuk krema, şeker ve vanilyayı çırpma kabına alın. Kabarana kadar çırpın.
Balkabağı püresini ekleyip tekrar çırpın.
Buzdolabına kaldırın.
Pandispanyayı 3 parçaya bölün. Ben ertesi gün pandispanyayı kestim. Bir gece dinlenince kendini çekiyor daha rahat kesiliyor.
Pasta tabağınızın en altına krema sürüp en üst katı ters çevirerek yerleştirin. Kayısı marmeladını gezdirin.
Üzerine kremayı yayın.
Küçük küp balkabaklarından serpiştirin.
Tekrar ikinci katı yerleştirin. Kayısı marmeladı gezdirin.
Üzerine krema sürün.
Tekrar balkabağı küplerini serpiştirin.
En son katı da ters çevirerek kapatın. En az 5 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Kelepçeli kalıbı çıkarıp pastayı sıvayın.
Kalan kremaya krem şanti veya krema sertleştirici ekleyip çırpın.
Kayısı marmeladı ile kenarlarını süsleyin.
Kalan kremayı yıldız üçlü krema torbasına doldurup süsleyin. Ortasına balkabağı küpleri ve çikolata serpiştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder