Armutlu Kek🍐/Pear Cake

 


Malzemeler

1 su bardağı şeker (1 cup sugar)

1 su bardağı yoğurt (1 cup yoghurt)

1 su bardağı sıvıyağ (1 cup vegatable oil)

3 yumurta (3 eggs)

2 su bardağı un (2 cups flour)

1 pkt kabartma tozu (1 package baking powder)

1 pkt vanilya (1 package vanilla sugar powder) 

2 büyük boy armut 🍐 (2 big size Pear slices)

Yapılışı

Yoğurt, şeker ve sıvıyağı şeker eriyene kadar çırpın.




Karışımdan bir su bardağı ayırın.


Kalan karışıma yumurtaları ekleyip çırpın.


Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edip karıştırın.


Yağladığınız kaba aktarın. 


Üzerine armut dilimlerini dizin. Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.



İlk sıcaklığı geçince üzerine ayırdığınız sostan dökün.



Sosunu çekmesi için dinlenmeye bırakın. Soğuyunca buzdolabında muhafaza ediniz. Ben ancak bir kaç saat bekletebildim.



Afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek