Merhabalar kararan muzları değerlendirebileceğiniz mis kokulu bir waffle 😀🧇 tarifim var. İçindeki muzdan ve sütten dolayı biraz yumuşak oluyor ☺️. Kıtır kıtır isterseniz daha ince olarak makinaya dökebilirsiniz. Kahve yanına hafif birşeyler isterseniz tam size göre.
🧇 Sütsüz sirkeli çıtır waffle tarifi için 👉🏻Tık
🧇Otlu lorlu tuzlu waffle tarifi için 👉🏻Tıkkk
🧇Sütsüz waffle tarifi için 👉🏻Tıkkkk
🧇 Klasik waffle tarifi için 👉🏻Tıkkk
🧇 Yonca waffle pastası tarifi için 👉🏻Tıkkk
🧇Kare waffle pastası tarifi için 👉🏻Tıkkkk
Malzemeler
2 olgun muz 🍌
2 yumurta
1/3 su bardağı şeker
1/3 su bardağı sıvıyağ
2 portakal kabuğu
500 ml süt
2,5 su bardağı un
1 pkt kabartma tozu
2 pkt vanilya
Ayrıca
2 yemek kaşığı koyu renkli kakao
Yapılışı
Muz, portakal kabuğu, süt, yumurta, sıvıyağ ve şekeri blendırdan geçirin. En son un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip tekrar blendırdan geçirin.
Hamurun yarısını ayırıp kakao ve 2 kaşık süt ekleyin. Karıştırın. Waffle kalıbına aynı anda ikisini birden dökerek pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder