🍒🍌🍰Kirazlı Muzlu Yaş Pasta 🍒🍌🍰


 Merhabalar bugün pandispanyası, kreması herşeyi ile harika bir pasta tarifim var. İç kremasına sadece süt kreması kullandım. Nasıl mis gibi kaymak gibi kokuyor anlatamam. Öyle güzel vanilyalı bir krema oldu ki tüm pastalarınızda dolgu olarak kullanabilirsiniz. Krem şantiyi ise sadece süslemek ve pastanın yarısını sıvamak için kullandım. Dilerseniz 3 kutu krema kullanıp krema şanti kullanmayabilirsiniz. Kiraz olarak ise yazın yaptığım kiraz konservesini kullandım 😄. Zaten pastalar için yapmıştım 🤣. 


Malzemeler

Pandispanya için (for Sponge Cake)

5 yumurta akı ve sarısı ayrılacak (5 egg whites and yolks separated)

2/3 su bardağı şeker (2/3 cup sugar)

1 su bardağı un (1 cup flour)

Yarım su bardağı nişasta (1/2 cup starch)

1 pkt kabartma tozu (1 package baking powder)

2 pkt vanilya (2 packages vanilla sugar)

1 çimdik tuz(1 pinch of salt)


Kreması için (for filling cream)

2 pkt krema (400 ml heavy cream)

3 yemek kaşığı şeker (3 tablespoons sugar)

2 pkt vanilya (2 packages vanilla sugar powder)


Arasına(for layers)

1 küçük kavanoz kiraz konservesi (1 can almost 350 g cherry can)🍒

3 muz(3 bananas)🍌

Damla çikolata(chocolate chips)


Süslemek için (for decoration)

3 kağıt poşet krem şanti, 1 kutuda iki kağıt oluyor. 1,5 su bardağı soğuk süt ile çırpılacak(3 bags whipping cream)

Renkli pasta süsleri(Cake confets)

Kiraz taneleri ve muz dilimleri (canned cherries and sliced banana)

40 g bitter çikolata (40 g bitter chocolate)🍫

Yapılışı

Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarını bir çimdik tuz ile çırpın. Köpürmeye başlayınca şekerin yarısını ekleyin. 



Tıraş köpüğü kıvamına gelince bir kenara alın.



Yumurta sarılarını şekerin diğer yarısı ile mayonez kıvamına gelene kadar çırpın.



Yumurta aklarını parça parça ekleyin. Kuru malzemeleri eleyerek karıştırın ve çırpılmış yumurtaya parça parça ekleyin. Spatula ile nazikçe karıştırın.


Karışımı kelepçeli kalıba aktarın. Bir kap su ile birlikte önceden ısıtılmış 170 C fırında pişirin. Ben tam 50 dk pişirdim. 



Krema, şeker ve vanilyayı köpürene kadar çırpın. Krema mutlaka soğuk olmalıdır. Buzdolabına kaldırın.


Pastanın içine ve üzerine kullanacağınız konserveyi açıp süzün.


Fırından çıkmış pandispanyayı ters olarak soğumaya bırakın.


Soğuyan pandispanyayı üçe bölün. Bu şekilde yassı tabaklar katları aktarırken çok pratik oluyor.


Pastayı yığacağınız  tabağa  kremadan bir parça sürün ve en üst katı ters çevirerek koyun. Kremasını sürün.


Kiraz, muz ve damla çikolataları yerleştirin.



Üzerine diğer katı koyun ve aynı işlemleri tekrarlayın.


En altta pişen dümdüz parçayı en üst katman olarak ters şekilde kapayıp kalan krema ile pastayı dümdüz sıvayın. 


Pastanın yarısını sıvamak ve üzerini süslemek için krem şanti çırpın. 


Dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Kenarları için renkli çubuklar kullandım. Üzerini de muz 🍌 dilimleri ve kiraz taneleri ile süsledim. En son benmari usulü çikolata eritip üzerinde gezdirdim. En az 5 ama tavsiyem bir gece buzdolabında bekletin. Biz bekletmedik 🤣. Afiyet olsun.




















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek