Merhabalar bugün pandispanyası, kreması herşeyi ile harika bir pasta tarifim var. İç kremasına sadece süt kreması kullandım. Nasıl mis gibi kaymak gibi kokuyor anlatamam. Öyle güzel vanilyalı bir krema oldu ki tüm pastalarınızda dolgu olarak kullanabilirsiniz. Krem şantiyi ise sadece süslemek ve pastanın yarısını sıvamak için kullandım. Dilerseniz 3 kutu krema kullanıp krema şanti kullanmayabilirsiniz. Kiraz olarak ise yazın yaptığım kiraz konservesini kullandım 😄. Zaten pastalar için yapmıştım 🤣.
Malzemeler
Pandispanya için (for Sponge Cake)
5 yumurta akı ve sarısı ayrılacak (5 egg whites and yolks separated)
2/3 su bardağı şeker (2/3 cup sugar)
1 su bardağı un (1 cup flour)
Yarım su bardağı nişasta (1/2 cup starch)
1 pkt kabartma tozu (1 package baking powder)
2 pkt vanilya (2 packages vanilla sugar)
1 çimdik tuz(1 pinch of salt)
Kreması için (for filling cream)
2 pkt krema (400 ml heavy cream)
3 yemek kaşığı şeker (3 tablespoons sugar)
2 pkt vanilya (2 packages vanilla sugar powder)
Arasına(for layers)
1 küçük kavanoz kiraz konservesi (1 can almost 350 g cherry can)🍒
3 muz(3 bananas)🍌
Damla çikolata(chocolate chips)
Süslemek için (for decoration)
3 kağıt poşet krem şanti, 1 kutuda iki kağıt oluyor. 1,5 su bardağı soğuk süt ile çırpılacak(3 bags whipping cream)
Renkli pasta süsleri(Cake confets)
Kiraz taneleri ve muz dilimleri (canned cherries and sliced banana)
40 g bitter çikolata (40 g bitter chocolate)🍫
Yapılışı
Yumurta aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarını bir çimdik tuz ile çırpın. Köpürmeye başlayınca şekerin yarısını ekleyin.
Krema, şeker ve vanilyayı köpürene kadar çırpın. Krema mutlaka soğuk olmalıdır. Buzdolabına kaldırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder