Elektrikli Pizza Tavası /Elektrikli Pizza Tavasında Neler Pişirilir?





Herkese merhaba. Tarif yazılan ve videolarından daha çok bu tarz mutfak aletlerini kullanan birileri tarafından tanıtılan yazılar çok ilgi görüyor. Yeni çıkan aletleri çevrelerinde kullanan olmayanlar haliyle gördükleri tarif blogerlarına soruyor onlardan da iki üç kelimeyle geçiştiriyorlar🙄. Bende sizin için artıları eksileriyle yeni bir yazı yazıp anlatmak gelen sorular ve bu sorulara cevaplar ile de almayı düşünenlere fikir olması istedim.

Şimdi pizza tavasının artılarına gelirsek:

🏵️ Ocakta yer olmadığında ayrıca istediğiniz sulu yemeği tezgaha veya masaya koyup pişirebiliyorsunuz.
🏵️ Özellikle taşınma döneminde doğalgaz vs bağlanmadığında aile dışardan yemek zorunda kalıyorsunuz. Şık taşınan veya tayinliler için büyük avantaj.
🏵️ Kenarlarındaki tutacaklar sayesinde yemek pişirirken tezgah ya da masaya ısı vermiyor.
🏵️ Kalabalık aileler ve davetler için kolaylık olabiliyor. Ekstradan kaynayan bir tencere her zaman kurtacıdır bence.
🏵️ Farklı büyüklükte olmalarına karşın özellikle 40 cm çapında olanlar ocak işgaline sebebiyet vermemesi nedeniyle çok daha avantajlı. Kimin ocağında 40 cm lik tencere koyunca diğer gözlerde yemek yapılabiliyor ki? Genellikle ocak genişliği 60 cm oluyor.
🏵️ Termostat ayarı sayesinde yemek piştikten sonra aynı sıcaklıkta tutabilirsiniz. Bu fonksiyon bütün pizza tavalarında oluyor.
🏵️ Yemekleri tıpkı fırın poşetinde pişirir gibi kendi buğusunda pişirebilirsiniz 
🏵️ Yiyecekler kısa sürede piştikleri için uzun süre çalışması gerekmiyor.
🏵️Her ne kadar pizza tavası diye bilinse de aslında çok amaçlı pişirici diye geçiyor istediğiniz her yemeği pişirebilirsiniz.

Dezavantajları;
🏵️ Rezistans çok hızlı ısıtabilsin diye çok ince metalden yapılıyor. Haliyle çok hızlı ısınıp çok hızlı soğuyor. Ara sıra kapatmazsanız yemek hemen yanabiliyor. Kullandıkça alışıyor bu sorunu aşabiliyorsunuz
🏵️ Temizlik olarak dikkat etmek gerekiyor alttaki deliklere su kaçırmamak gerekiyor. Süngerle köpükleyip içini su doldurup akıtmak suretiyle temizleyiniz. Sakın direkt suya tutarak çeşme altında yıkamayınız.
🏵️ Kenarlarındaki elektrik kablosu yeri sabitlenmiyor . Olaki helva basıyorsunuz haşin haşin karıştırın bir yandan dikkat edin çıkmasın. Heleki siz yemek yaparken tezgahta oturan bir afacan varsa çok tehlikeli.
🏵️ Eğer ben teflon ya da granitte asla yemek pişirmem diyorsanız hiç o topa gitmeyin çünkü başka seçenek yok.


Benim sizlere şahsi tavsiyem öyle herhangi bir marka için çok para vermemeniz hepsi de aynı işi görüyor. Yemekleri hep 1 de pişirmeniz. Genelde 1 den 5 e kadar ısı ayarı oluyor. Pişirme süresince hem lezzetli olması hem de elektrik tasarrufu açısından kapağını kapalı tutmanız ara ara açarak karıştırmanız gerekiyor.

Eğer pizza ve gözleme katmer sacı olarak kullanacaksanız 4 cm, yemekler için kullanacaksınız 9 cm derinliğinde olan pizza tavalarını tercih ediniz.

Pizza tavasında yaptığım tarifler için 👉Tık

Umarım size yardımcı olabilmişimdir sorusu olan varsa yorumlar kısmına yazabilir👇👇👇👇

Mutfak şefi inceleme yazarımın tamamı için 👉🏻Tıkkkkk

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek