Sac Yağlısı/Mayasız Katmer


Biraz un, su ve tuzu yoğurma kabına alın. Azar azar un ilavesi yaparak poğaça hamuru yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru çok sert yapmayın aksi halde katmerleriniz çok kuru olabilir ☺️.
Hamurdan bezeler yuvarlayın.


Oklava yardımıyla açabildiğiniz kadar açın. 


Üzerini yağlayın.


Kenarlarını ortaya doğru katlayın. Arada kalan yerlerine de yağ sürün.




Katlandığınız hamuru kenara alın. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın.  


İlk yaptığınız bezeden başlayarak açın. Yağsız tavada veya sacda pişirin. Piştikten sonra üzerine tereyağı sürün ki yumuşak kalsın. Bekledikçe yağı çekecektir merak etmeyiniz.



Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek