Baharatlı Tavuk Yahnisi/Spicy Chicken Stew/Острое куриное рагу



Baharatları çok çeşitli kullanan birisi olarak çok talep gören tarifimi paylaşayım dedim 🤗. Bunlar tavuk yemekleri için kullandığım baharatlar. Izgara için, et marinesi için, köfte için, dolma harcı için hatta balık için kullandığım kendi baharat karışımlarım var. Onlar için ayrı bir gönderi hazırlamamı ister misiniz?
Dipnot: Defne yaprağını yemek piştikten sonra almayı mutlaka unutmayın ve hamileyseniz kullanmayınız.


Malzemeler
🏵️8 soğan (8 chopped onions)🧅
🏵️1 kg but kuşbaşı ( 1 kg Chicken lamb)🍗
🏵️1 kg biber (1 kg chopped green pepper)
🏵️6-7 küp küp doğranmış domates (6-7 cutted cubes size tomatoes 🍅)
🏵️2 baş sarımsak, dişleri bütün olacak (2 head of garlics
🏵️1 çay kaşığı #zerdeçal (1 teaspoon #turmeric)
🏵️1 çay kaşığı #yenibahar (1 teaspoon #allspices)
🏵️Yarım çay kaşığı #köri(1/2 tablespoon #curry powder)
🏵️1 çay kaşığı #kişniş (1 teaspoon #coriander powder)
🏵️2 çay kaşığı pul biber (2 teaspoons paprika flakes)
🏵️1 çay kaşığı karabiber ( 1 teaspoon blackpepper)
🏵️1 defne yaprağı (1 bay leaf)
🏵️1 yemek kaşığı acı biber salçası (1 tablespoon red hot pepper paste)
🏵️Zeytinyağı, tuz, sıcak su (olive oil, salt, hot water)

Yapılışı
Soğan, sarımsak ve biberleri temizleyip doğrayın. Zeytinyağını ekleyip sebzeler iyice yumuşayıncaya kadar kavurun. Bu esnada baharatları ilave edin.



Tavuğu ilave edin ve iyice kavurun.
 Biber salçasını ilave edin. Kavurun.


En son domatesleri ekleyip birkaç dk pişirin. Üzerini geçmeyecek şekilde sıcak su ilavesi yapın. Kısık ateşte kapağı kapalı tıkır tıkır kaynatın. Pişince mutlaka defne yaprağını alin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek