Bosch Mutfak Şefi/Muftak Şefi Önerileri

           BOSCH Mutfak Şefi İnceleme




Resimdeki mutfak şefi mum 58k20 modeli, 1000W, 6,364 kg, plastik gövdeli, 7 hız ayarı ve anlık çalışma fonksiyonu bulunmaktadır. Çırpıcısı çok güzel eğimli açıya sahip kenarlarını sıyıra sıyıra çırpıyor.

Aynı serinin  mint yeşili, turuncu, beyaz, kırmızı, sarı gibi renkleri de bulunuyor.


Ayrıca rende, dilimleme, blendır gibi aparatları da aksesuar çantası ile geliyor. Şu an sene sonu indirimi olarak 1357 L. Normal fiyatı 2264 L.
Gövdesi plastik olmasına rağmen oldukça ağır. Bu sayede çok fazla sarsıntı olmuyor. Ayrıca ek olarak satılan bosch aparatları ile de uyumlu. Kurabiye başlığı ile hiç yorulmadan tırtıl kurabiyeler yapabilir, lazanya-erişte hamuru açabilir, kıyma makinesi olarak kullanabilirsiniz. Uzun zamandır bu ürün satışta olduğu için bu ürünle ilgili kullanıcı yorumları internette mevcut. 1+ kg hamur yoğurma kapasitesine sahip. Ev için yeterli kullanıma sahip. Bunu kullanan butik pastacılar var. Fakat benim gibi 3 kg poğaça açma hamuru yoğuranlar için hacmi yeterli değil. 3 turda hamur yoğurarak işininizi benim gibi halledebirsiniz. İnanın elde yoğurmaktan 3 tur makinede yoğurmak daha kısa sürede ve kolay oluyor. Çok zengin bir renk yelpazesine sahip olması çok güzel.

Klavuzundaki bilgileri şöyle:

Teknik Veriler
Mükemmel Sonuçlar
Güç: 1000 Watt
3D Karıştırma: Gelişmiş Ve Benzersiz Planet Mikser Dişlisi Her Zaman Üç Boyutta Güçlü Karıştırma Hareketleri Sunar, Böylece Tüm Malzemeler En İyi Etkiyi Alacak Şekilde, Her Seferinde Mükemmel Sonuçlarla Derinlemesine Karıştırılır.
7 Hız Ayarı, Anlık Çalışmak Fonksiyonu
Elektronik Motor Devir Kontrolü
Kullanışlılık
50'Den Fazla Aksesuarıyla Sınırsız Tarifler
Konfor
Kablo Dolama Yeri
Bulaşık Makinesinde Yıkanabilen Parçalar İle Kolay Temizlik
Yavaş Motor Kalkış
Malzeme / Tasarım
3,9 Lt Karıştırma Kabı Kapasitesi (Max 1 Kg Un, 2,7 Kilo Hamur Kapasitesi)
Aksesuarlar
Yoğurma Ucu, Çırpma Ve Karıştırma Uçları
3 Farklı Ayarda Doğrama Diskleri (Dilimleme Diski,Doğrama Diski, Orta Ve İnce Kesme Diski)
1,25 Lt Plastik Mikser
Doldurma Yardımlı Şeffaf Hazne Kapağı
Interaktif Yemek Tarifleri Dvdsi
Güvenlik
Gıda İle Temas Halinde Olan Hiç Bir Yüzey Bpa İçermez
Kaymayı Engelleyen Lastik Ayaklar Sayesinde Sarsıntısız Çalışma Özelliği
Aşırı Isınmaya Karşı Motor Koruma
Tekrar Çalıştırma Emniyeti
Teknik Veriler
Genel Özellikler
Kap Kapasitesi (L) 3,90 Litre
Marka Bosch
Gövde Malzemesi Plastik
Anlık Çalışma Fonksiyonu Evet
Bağlantı Değeri (W) 1.000 W
Frekans (Hz) 50/60 Hz
Gerilim (V) 220-240 V
Brüt Ağırlık (Kg) 7,600 Kg
Net Ağırlık (Kg) 6,400 Kg
Genişlik (Mm) 280 Mm"



Bu resimdeki modeli 1500 Watt, 5,5 L hacimli oldukça güzel geniş hacimli, dijital tartıya sahip en son çıkan modeli bosch optiMum. Fiyatı 4 bin kusur olmasa daha iyi olurmuş 😀


Mutfak şefleri ile ilgili sorularınızı yorumlar kısmına yazabilirsiniz 👇


Birde Allah aşkına sen söyle ben onu alıcam , sen ne dersen ona bakıcam, çabuk bana makine söyle diye sorular sormayın yorumlar yapmayın🙈. Tavsiye  Bende bulunduğum  halde ısrarla sorumun cevabını alamadım hangisini al diyorsun bana kesin bir cevap ver demeyin. DM den ben blogda soru sordum hâlâ cevabı gelmedi diyenler de size ne desen bilemiyorum 🙄. Sorunun cevabını aynı gün içinde yazdığım hâlde nedir bu acelecilik nedir bu tavır anlamıyorum🤷🏼🙄. Düşündüğünüz ikisi üçü arasında kaldığınız makinelerin hangi özelliği daha iyi onu söylüyorum. Ben hiçbirm makine üretimi ve  satışı yapmıyorum. Aldığınız makine sizin sorumluluğunuz da benim değil. Ben sadece hangi özellik ne işe yarar onu anlatmaya çalıştım. Son olarak birisi eğer size sadece şu markayı koştura koştura gidin alın diyorsa ona inanmayın 🧐 çünkü bu dünyada hatta evrende tek seçenek 😂 asla yok 😊.

Mutfak şefi inceleme yazarımın tamamı için 👉🏻Tıkkkkk

Robot Süpürge Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler ile ilgili yazım 👉🏻Tıkk

178 yorum:

  1. Sizce bosh mu yoksa kenwood mu önerirsiniz lütfen acil cevap bekliyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nehir hanımcım öncelikle ilginize şimdiden teşekkür ederim 😍. Galiba anneler günü indirimini kaçırmak istemiyorsunuz acil cevap bekliyorum yazmışsınız. Bütçe, kullanım amacı yazarsanız daha iyi yardımcı olabilirim diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Müge hanım sizi yeni keşfettim. Bu çok faydalı paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum. Bir mutfak şefi arayışındaydım.Açıklamalarınıza bayıldım :) Yine de size de danışmak istedim.. Popaça kek şekerpare hatta ekmek de hazırlayabileceğim bir mutfak şefi arıyorum. Kapasitesi ufak olsun istemiyorum almışken işimi görsün�� Kichenaid markaya maalesef bütçem yetmiyor. Güzel de çırpsın istiyorum şuanda bosh indirimde. Bu modeli de ideal bunu da alma şansım var bir de mum54po modeli var aksesuarı daha az onu önerir misiniz? Yoksa beko arçelik mi önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ediyorum :)) <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Aslı hanım böyle dönüşler alınca memnun oluyorum yazılarımı birileri okuyup beğeniyorsa demek ki bu yolda devam etmeliyim diyorum. Eğer tek seferde 1 kg hamur yapsam yeterli, pandispanyayı güzel çırpsın, şekerpare dir kalburabastıdır hemen malzemeleri atar atmaz makine elime versin diyorsanız Bosch ideal bir makine. Hacmi 3,9 L . Aparat olarak kaliteli eğer hem mutfak şefi hem de mutfak robotuna ihtiyacım var diyorsanız işinizi gayet güzel görür. Bekoya gelirsek ben kitchenaid e bütçem yetmiyor ama kitchenaid almak çok istiyorum diyenlere direkt beko öneriyorum çünkü kendisi kitchenaid den kat kat daha iyi 😂. Hem döküm gövde hem de wattı yüksek. Eğer siz makineyi uzun süre çalıştırırsanız makine 10 dk stop edip kendini dinlendiriyor bu da mototu uzun yıllar kullanabilmenizi sağlar. Üstelik ayri aparatlarına da ulaşabilirsiniz. Orta büyüklükte bir makine. Bir koca leğen dolusu hamuru 3 turda yoğurabilirsiniz. İllaki 6,7 L makine almanıza gerek yok. Şahsen ben öyle yapıyorum. Malum ev yapımı açma, börek gibisi yok 🤗. Hazırlanıp almaya gitmekten daha kısa sürede hazırlanıyor benim işimi çok kolaylaştırdı bu makineler keşke çok önceden alsaydım dedim. Pizza hamurunu yoğur ilik fırına ya sıcak su dolu kabin üzerine leğene deyirmeden koy, içini hazırlayana kadar hamur mayalanıyor. Hop fırına inanır mısınız makarna ya da pilav pişirmek daha uzun süre alıyor.

      Sil
    2. Çok teşekkür ediyorum.. Kesinlikle bu yolda devam etmelisiniz.. :) Ürünlerin özellikleri her ne kadar yazsa da tecrübe gibi referans yok :) İnstagram sayfanızı da takibe aldım :) Kararımı inşallah bekodan yana kullanacğım :) beni aydınlattığınız için teşekkür ediyorum. Hayırlı Ramazanlar :)

      Sil
    3. Çok sağolun. İnşallah makinanız istediğiniz gibi çıkar da uzun yıllar güzel günlerde kullanırsınız 😍. Hayırlı Ramazanlar 🥰

      Sil
    4. Makarna aparatı altım bocsmutfak şefi 2 parca açma kesme çok iri kesiyor bilgisi olan varmi ince aparatı varmi baktim bulamadim pembe resimdekinden

      Sil
    5. Dediğiniz bosch kendi sitesinde https://www.bosch-home.com.tr/urun-listesi/mutfak-makineleri/aksesuarlar/mum-5-aksesuarlari/yasam-tarzi-paketleri/00577495#/Tabs=section-technicalspecs/ diye geçen aparat galiba. Normalde merdanesi ayarlanabilir olması gerekiyor. Bu iki aparat dışında bende bulamadım internette maalesef.

      Sil
  3. Yaptıgınız yorumlar o kadar faydali olduki benim icinde..bende aylardır bir tecrübe sahibi birine danısmak istiyodum,siteniz cok faydalı oldu bu konuda..ben de çok çok teşekkür ederim size:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mutlu oldum güzel yorumunuza yazdıklarımın sizin işinize yaramasına çok sevindim. İnşallah makineniz istediğiniz gibi çıkar da uzun süre kullanırsınız 😍💕

      Sil
  4. Iki akşamlar bede bosch mum44r1 serisini almayı düşünüyorum.sizin öneriniz ne acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bosch un daha yüksek wattlı üst modelleri var.O kadar makine ile haşir nesir olduktan sonra ben 1000 w altında alt model tercih etmezdim. Söylediğiniz model 600 W 3,9 L bana göre motor gücü dusuk ama yinede siz bilirsiniz.

      Sil
    2. 900 watt ile 1000 watt cihazlar arasinda gozle gorunur bir fark olur mu acaba ?

      Sil
    3. Aman aman bir fark olucağını zannetmiyorum. Fark sadece 100 W sonuçta.

      Sil
  5. bosh optimum hakkinda ne dusunuyorsunuz bana yardimci olurmusunuz,artizan modelmi bosh modelmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bosch optimum bence motor gücü olarak yeterli aldığınıza pişman olmazsınız diye düşünüyorum. Sadece elektronik tartı özelliği cok uzun süre dayanmayabilir ama genel itibariyle güzel bir makine. Artisan model dediğiniz kitchenaid mı?

      Sil
  6. Merhaba öncelikle bu guzel bilgiler icin teşekkür ederim. Ben uygun fiyatlı sağlam bir model almak istiyorum. Hamur yoğurup kek ya da çiğköfte yapabileyim ama 2 3 seferde yapmak benim icin problem değil. Sadece motor gücü yüksek ve kaliteli bir model istiyorum. Uygun fiyatlı olarak ne önerirsiniz acaba? 1500 civarı birde acaba anneler gününü beklese o zamana indirime giriyor sanirim? Tesekkur ederim simdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim. 1500 civarında demeseydiniz Beko yada Kenwood kvl 1700 w derdim. Uygun fiyatlı iş gören derseniz homend 3005 ve diğer renklerine bakabilirsiniz. Kullanip memmme olan çok takipçim var. Ama servis konusunda pek birşey diyemiyorum. Kenwood multione, Bosch mum da güzel makineler. Onlara da bakabilirsiniz. Evet anneler günü ve yılbaşı indirimleri oluyor. Bazen sitelerin kendi indirimi de oluyor. Sürekli bakmak lazım.

      Sil
  7. Merhabalar bende sizin yorumlarınıza dayanarak bosch mum 5 serisinden aldım hamuru çok güzel yoğuruyor çig köfte yada içli köfte dış harcını da lakin iki seferdir deniyorum kurabiye olmuyor ben mi yapamıyorum yoksa başlığı mi yanlış seçiyorum süresini az tutuyorum bilemiyorum bu konuda bir fikriniz varmı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karıştırma aparatını mı kullanıyorsunuz? Hamur kancası ile olmayabilir o yüzden sordum.

      Sil
    2. Öncelikle cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim ilk etapda karıştırıcı ile yapıyorum sonrasında hamur kancasını takıyorum bir onu bir onu deniyorum yok bir türlü olmuyor

      Sil
    3. Allah Allah normalde karıştırıcı aparat ile olması gerekiyor başka aparata gerek yok aslında. Katı yağı küp küp doğrayıp kâseye ilave edin bilmiyorum kullanıyormusunuz ama arada durdurup spatula ile kaseyi sıyırıp yapıyorum ben bir de öyle deneyin isterseniz. Kurabiye hamurunuz çok mu cıvık oluyor yoksa iyi karıştırmıyor mu sorun tam olarak neyki?

      Sil
    4. Oyu günler mum 5 serisinde 54I diye baslayanini aldım hamuru ve keki çok güzel yoguryor.Fakat ümraniye ve kısır e çiğ köfte denemedim.ve e normal koymadan köfte yoğurur u?Hangi başlıkları kullanmam gerekli?Başka markalarda farklı başlık var kurabiye ce çiğ köfte için bosh da yok aynısı.tereddute düştüm.tesekkur ederim

      Sil
    5. Karıştırma başlığı olması lazım pervane tarzı çift taraflı kurabiye, tart, köfte tarzı hamurlarda arada kenarlarını spatula ile sıyırarak kurabiyenizi toplayabilirsiniz.

      Sil
  8. Yağlarda ya doğruyorum yada yumuşamasını bekliyorum spatula da elimden düşmüyo kenarlara yapıştırıyo sürekli mecbur karıştırıyorum hamur toparlanmadıgı için şekil verme işlemini yapamıyorum dağılıp gidiyo 1 kilo undan hamuru 10 dakikada mis gibi yoğuruyor kurabiye yada şerbetli tatlının hamurunu yarım saat falan mi yogurması gerekiyor ki henüz 1 ay falan oldu alalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üzüldüm sorun yaşamanıza😔. Ne diyeyim bilemiyorum. Aynı makineyi kullanıp memnun kalan çok kişi var benim bildiğim aslında. Yarım saat yoğurmasi problem normalde kurabiyeyi hemen toplaması lazım. Müşteri hizmetlerine bildirmek lazım.

      Sil
  9. İlginiz için çok teşekkür ederim eğer normale binerse ki inşallah burdan size yeniden bildiririm

    YanıtlaSil
  10. Merhabalar.Uzun zamandır mutfak robotu arayışı içindeyim.4 kişilik bir aileyiz.Hamur işlerini ve çiğköfteyi seviyoruz.Ayırabileceğim en yüksek bütçe 3500 tl.Bosch optimum mum9 serisi,Kenwood grundig,Beko ve Arçelik arasından hangisini önerirsiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Beko Arçelik grunding gayet güzel makineler bana kitchenaid muadili makine soranları onlara tavsiye ediyorum. Kenwood a gelince bir sürü modeli var hangisini bahsettiginizi anlamadım. Ama benim önerebilecegim Kenwood titanyum kvl 1700 w olanı olurdu. Bosch optimum a gelince güzel makine 5,5 L daha yenide takipçilerim aldı hatta plastik karıştırma aparatında çiğ köfte yoğurmuşlar ve çok beğenmişler. Siz hangisini daha çok beğendiniz onu tercih ediniz. Güzel makinalar.

      Sil
    2. Size cok tesekkur edrim.kafamizin karistigi bir donemde cok yardimci oluyorsunuz...sagokun varolun...benim bikactane daha sorum olacak.kenwood 4100s grundig kmp8650s bosch optimum mum9A66R00.arcelik ve beko sizin tavsiye ettiginiz modeller zaten.simdi ben bu makinalarda 1 olcu kurabiye pogaca yapabikirmiyim.birede kiyma aparati almaya larar verdim.aman aman 5 kg et kiymiyorum.1er kg kisam bana yeter...yapabilirmiyiz acaba bu aparatlarla...simdiden tesekkur ediyorum

      Sil
    3. Etin sinirlerini ayıklarsanız çekebilirsiniz azıcık azıcık herhalde.

      Sil
  11. Merhabalar mutfak şefi arastirmasindayken sayfanızı görüp sevindim. Boshc mum serisinin tam takım olanına şuan için bütçem müsaade etmiyor Fiyatı 1200 civarı olandan düşünüyorum. Ama aklımda olan Karaca Multichef makinesi var fiyat olarak 1200 civarı oda ekstra özellik olarak kıyma çekme durumuda var 1400 wat çelik aksan birde Fakir culina var yine aynı fiyatlarda sizce hangisi alinabilir. ? Karacada çok içim kaldı herhangi bir yorum duydunuz mu pişman olur muyum acaba
    . Şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karaca ile ilgili yazım var blogda okumadınız herhalde yan tarafta mutfak şefi (Stand mixer) yazan kategoriye tıklarsanız geliyor hepsi.

      Sil
  12. İyi günler çok büyük emek harcamışsınız teşekkürler öncelikle 🤗
    Bir süredir stand mixer arayışındayım bosch mum5 düşünüyordum ama yazılarınızı okuduktan sonra bekoda aklıma düştü.
    1 kg kadar ekmek hamuru yoğurabilecek bir makine arıyorum birde aparatları olursa iyi olur aslında max 3500 tl ye kadar bişi olabilir siz ne önerirsiniz . şimdiden çok teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Özlem hanım hoşgeldiniz 🤗. Size şöyle söyleyeyim ne kadar çok aparat o kadar kısa motor ömrü 😔. Eğer depolama alanı sıkıntınız yoksa çok aparatlı makine tavsiye etmiyorum. Beko Arçelik Grunding ya da Bosch optimum a bakabilirsiniz.

      Sil
    2. Merhaba öncelikle verdiğiniz faydalı bilgiler için teşekkür ederim benimde bir sorum olacak bosch optimum mum mu yoksa arçelik beko mu optimum sanırım döküm değil ondan aklım karıştı birde makarna aparatıda kullanmak istiyorum fikrinizi çok merak ediyorum şimdiden teşekkür ederim 🙏

      Sil
    3. İkiside kötü makine değil. Gerek servis açısından gerek kalite açısından iyi hamur yoğuracak makinelerden. Hangisi derseniz kullanım amacına, tezgah büyüklüğüne, kişiden kişiye göre değişir. Beko aşırı iyi optimum kötü diyemem. Mesela ben olsam aşırı küçük bir tezgahım olsa beko-arçelik-grunding tercih edebilirdim. Optimum a gelince gerçekten güzel bir makine Beko ile aynı klasmanda değil gerek watt gerek hacim açısından gerek gövde açısından. Optimum çelik gövde diye geçiyor fakat 12 kg ağırlığında. Çalışma esnasında bir sorun olacağını sanmıyorum gayet ağır bir makine. Kullanıp memnun kalanlar her ikisinden de çok fazla. Makarna aparatına gelecek olursak yarı manuel bir aparat. Genelde o kadar para verdim elimde hamuru tutacaksam ne anladım i işten diyenler oluyor o yüzden söylüyorum 😀. Eğil kalk yapıp hamur açmaktan daha az yorucu bence. Şu böreği yufkası, erişte, lazanya-mantı hamuru için kullanışlı olabilir diye düşünüyorum.

      Sil
  13. merhabalar bende kendime bir şef arayışındayım karar veremiyorum.benim için ekmek hamuru çiğ köfte kek çırpabileceğim bir makina olsa kafi siz neyi önerirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arçelik Beko Grundig e bakabilirsiniz hepsi aynı tasarım, aynı watt, aynı hacim, aynı teknik servis fakat farklı renk, marka ve ücret 😂

      Sil
  14. Merhabalar öncelikle emeğinize sağlık çok güzel açıklamışsınız hepsini 😊 ben çok aparatı olan bide 1 kilo unla ekmek yapabilceğim bir makine arıyorum bosch mom 5 düşünüyordum aslında ama birde size sorayım istedim bekoyuda önermişsiniz. Kenwood da hoşuma gitmişti katı meyve sıkacağı da vardı içinde ama 500g un kullanılıyormuş bide yoğurması çok iyi değil diye yorumlar var karar veremedim şimdiden çok teşekkür ederim 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Özlem hanım hoşgeldiniz 🤗. Size şöyle söyleyeyim ne kadar çok aparat o kadar kısa motor ömrü 😔. Eğer depolama alanı sıkıntınız yoksa çok aparatlı makine tavsiye etmiyorum. Beko Arçelik Grunding ya da Bosch optimum a bakabilirsiniz.

      Sil
  15. Merhabalar müge hanım öncelikle nasılsınız bende uzun zamandır mutfak şefi arayışındayım bütün yorumlarınızı okudum ama genede banada önerebileceğiniz bir şef vardır diye düşünerekten yazıyorum çok aparatlı bir makina düşünürken ömrünü kısalttığını yazmışsınız bunun için sadece çırpan poğaça çiğköfte ve içli köfte hamuru yoğuran az parçalı bişey almaya karar verdim 1400 tl bir bütçem var 2 tepsilik bir poğaça ve ekmek hamuru yoğurabilen bir makina önermenizi istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Yasemin çok teşekkür ederim 😀 hanım iyiyiz çok şükür. Sizler nasılsınız? Evet çok fazla aparat iyi olmuyor maalesef. Arzum gastromix sizin ihtiyacınızı karşılayabilir diye düşünüyorum. Tek seferde 1 ölçü poğaça zaten yaklaşık iki tepsilik oluyor. Arka arkaya 3-4 tür yoğurup daha fazla tepsilik iş yapacağınız da da kullanabilirsiniz ben hep o şekilde yapıyorum. Hayırlı ramazanlar 🥰🙋🏼.

      Sil
  16. Yorumunuz için teşekkür ederim peki bosch 5 mum hakkındaki düşünceniz nedir 3 parçalı olan nasıldır kalite yönünden arzum mu bosch mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birçok Bosch mum 5 alan takipçilerim ve tanıdığım kişilerin çok memnun kalması ile beraber geçenlerde bir kişi bana dediki hamur evet güzel de ben bu makinede kurabiye hamuru yoğuramıyorum. Bir türlü toplamıyor dedi. Birde haznesi 4 L bile değil 3,9 L bana göre küçük size uygun mu bilemem. Yani bilmiyorum ya kullanıcı hatası mı makineden dolayı mı birşey diyemiyorum. İkis aynı klasmanda ürün değil bence. Gastromix mı Bosch mum 5 mı derseniz gastromix derim fakat gastromix mi Bosch optimum mu derseniz optimum derdim.Gercekten su zamanda mutfak şefi almak zor iş. Birçok markanın makinesi stoklarda tükenmiş 😔.

      Sil
  17. Çok fazla soruyorum galiba ama merak ettiğim sorulara sadece siz cvp verebilirsiniz diye düşünüyorum bosch mumda ne kadar bir hamur yoğurabiliyoruz acaba 1 veya 2 tepsilik bosch çok yorum var ama arzumda hiçbir yorum bulamadım ve daha önceki modellerinde bayağı bi sorun yaşayanlar olmuş acaba bundada olabilirmiki diye düşünüyorum eşimde sorun çıkarmayan uğraştırmayacak bişey al deyince biraz daha temkinli yaklaşmak zorunda kalıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tepsi olayı yaptığınız şeye ve bezelerinize göre değişir aslında ama 1 kg aralıklı aralıklı 2tepsi poğaça yapabilir. Açma olarak daha fazla tepsi oluyor aralarındaki boşluktan dolayı tabiki😃. Bosch mum yaklaşık 1kg yoğurabilir diye yazıyor zaten ürün vaadlerinde. Arzunun gastromix modeli yeni çıktı zaten. Geçen senelerde yoktu kendisi ki kullanan olsun. Genel olarak şimdilik olumsuz birşey duymadım. Motor gücü vs memnun kullananlar ama uzun süre kullanılırsa ısınabiliyormuş.İçinize sinmiyorsa bütçe artırarak daha başka modellere bakabilirsiniz. Kimse hiçbir şeyin garantisini veremez kul yapımı sonuçta. Hem beyler sorunsuz istiyorlarsa biraz katkıyı da artıracaklar sonuçta makine kendi kendine pisirmeyecek siz uğraşacaksınız öyle değil mi ama 😃? Şaka bir yana siz de haklısınız kimse para verip aldığı şeyin kalitesiz olmasını hemen bozulmasını istemez.

      Sil
  18. Çok güzel bir iş yapıyorsunuz inanıın çevremdekilere artık söylüyorum elektronik eşya alacaklar inci tarifler bloğuna baksın diye teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa çok teşekkür ederim Yasemin hanım çok incesiniz 🥰💕. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Heleki hem karantina hem ramazan olunca sorular çok fazla geliyor. İnanın bazen okuduğumu anlayamıyorum uykusuzluktan yorgunluktan. Birde herkesin acelesi var malûm musibetten dolayı. İstediğim ki benim yaşadığım sıkıntıları başkaları yaşamasın. Birde yalan yok seviyorum kendime yeni oyuncaklar almayı 🤭😂. Yok fritöz yok mikser yok mutfak şefi yuvarlanıp gidiyoruz işte 😊.

      Sil
  19. merhaba yorumlarınızı okudum ve eşime Beko mutfak şefi almaya karar verdim, bu kararı almamda yardımcı olduğunuz için teşkkür ederim, bu arada yukarıda dediğiniz gibi bir çok markanın mutfak şefi ürünleri tükenmiş, şu an için Beko nun sitesinde mevcut. İyi ramazanlar.

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar bende mutfak şefi arayışındayım birçok sayfalara baktım ama en kapsamlı bilgiye sizde ulaştım benim de arasında kaldıgım mutfak şefleri arzum gastromix 2 . karaca multichef 3 . bosch mum 54poo ve son olarak tefal vizzo (çok emin degilim ama bundan :) bütçem 1000 2500 tl arası bekleti olarak da evde sürekli olarak kek poğaça kurabiye ekmek vb tarzı yapan birisiyim kendime gçre en iyi ürünü arıyorum aslında keenwodlara da baktım ama ilerde bir aorun olursa parça konusunda sorun yaşarım diye korkuyoum( Kenwood KM 242 Prospero yoksa bu ürüne bakmıştım ) kusura bakmayın sizide meşgul ediyorum ama yardıma ihtiycım var çok teşekkür ederim şimdiden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim 😀.Karaca ile ilgili yazım var okumuşsunuzdur diye düşünüyorum 😲. Tahta kaşıkla hamur karıştırın daha iyi bence🤭. Bosch mum iyi güzel ama pek bir küçük hazneli bana asla yetmez ama belki siz daha minnoş bir makine arıyorsanız size göre olabilir. Aynı makineyi alıp memnun kalanlar olması ile beraber bir kişi kurabiye yapamadığını söyledi 🤷🏼. Bilmiyorum belki makine belki kullanıcı ile ilgilidir ama haber vermek istedim. Tefal bana pek kaliteli gelmiyor belki kullanıp çok memnun kalan vardır ama alıp da iade edenler ve benim bildiğim çok oldu. Arzum gastromix, beko-arçelik-grunding gibi makinelere bakabilirsiniz sizin bütçeniz aralığında. Kaliteli döküm gövdeli bir makine almanızı tavsiye ederim iyi bir bütçeniz var boşuna zaman para kaybetmeyin.
      Hayırlı sağlıklı ramazanlar 🌷

      Sil
  21. Merhabalar
    Bosch optimum almayı düşünüyorum ama kitchenaid markaya da baktım onun için kaliteli diyorlar ancak watt ı düşük bu konuda ne düşünüyorsunuz hangisini almalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Öncelikle size şunu söyleyeyim ikiside güzel makine. Yani hangisini tercih edersiniz öyle elinizde kalacak bir makine değil. Kitchenaid in wattı evet gerçekten çok düşük. Artisan modeli 300 kusurlarda. Peki niye dünya bu makineyi bu kadar abartıyor derseniz şöyle söyleyeyim:
      1.Motoru kendileri üretiyor. Bildiğiniz Amerikan üretimi. Sadece kasesini Hindistan'da üretiyorlar. Muhtemelen ucuz iş gücü vs. Kenwood, korkmaz, Arzum ve dahi birçok Avrupa üretimi yabancı markalar motorunu fason olarak Çin e ürettiriyor.
      2. Renk ve tasarım konusunda gerçekten güzel ve alternatifi çok bir marka. Tasarım ve renk demişken smeg de bu konuda başarılı.
      3.DC direct motor sistemi var. Yani elektrik direkt olarak kinetik enerjiye dönüştürebiliyor. Böylece randıman kaybı yaşamıyorsunuz.
      4. Düşük wattlı ce bu sebepten çok sessiz. Diğer makineler matkap sesi çıkarıyorken kendisi gayret makul bir seste çalışıyor.
      5. Çok ama çok eski bir marka bu sebepten tüm Dünya da servisleri var.
      6. Kase tasarımı mükemmel. Fotoğraflarda gördüğünüz üzere alt tabanı çok dar. Bu yüzden kek pandispanya çırparken dibe yapışma sürekli spatula ile karışmamış dipdeki katmanı karıştırmak zorunda kalmıyorsunuz. Hamur için bu özellik çok önemli değil fakat beze mereng yapıyorsanız çok önemli bir özellik. O yüzden bana soranlara soruyorum ne iş için daha çok kullanmak istiyorsunuz diye.
      7. Kendi gövdesi veee aparatları döküm oldukça ağır. Her bir rotor dönüşünde hamura, yumurtaya keke çok fazla kuvvet uyguluyor. Bu da sizin iş yapma sürenizi ve motorun ısınma süresini uzatıyor. Misal elde birşey çırparken plastik çırpıcıyla çelik çırpıcıya göre daha uzun zaman harcıyorsunuz ya bu makinelerde de öyle. Döküm gövdeli olunca bir zahmet o paraya kaliteli aparat üretiyorlar.
      8. Marka pr olarak marka çok uğraşıyor.

      Bunlar kitchenaid artıları eksileri nelerdir derseniz. Bu makine ev tipi kullanıma uygundur. Her ne kadar makarna erişte mantı aparatları olsa da bizim kültürümüzeki gibi kışlık hazırlık yapacak kuvvette bir makine değil. Mantı hamuru yoğuruyor mu evet güzel yoğuruyor ama her turda 2 yumurta çalışmanız ve ara ara dinlendirmeniz gerekiyor yoksa makineden hafif koku gelmeye başlıyor. Ben o kadar para verdim yarım çuval erişte kesme yapıcam derseniz size yetersiz gelecektir. Bu şekilde kışlık hazırlık için kullanacaklara daha çok 7 L lik pastane tipi makinalar tavsiye ediyorum. Sonuçta düşük wattlı bir makine. Ayrıca yumuşak hamur kapasitesi belli. Ben 4 su bardağı sıvı kullandığımda çevirmekte biraz zorlanıyor ama hamuru topluyor mı evet topluyor.
      Bosch a gelince büyük hacimli daha yüksek wattlı güzel bir makine. Optimum kullanıp da memnun olmayan hiçbir takipçim arkadaşım daha hiç olmadı şu ana kadar.
      Neyse kusura bakmayın baya bir uzun oldu🤭. Size şimdiden hayırlı bayramlar 🙋🏼.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim yardımınız için çok sağolun size de hayırlı bayramlar.

      Sil
  22. Çok teşekkür ederim yardımınız için çok sağolun size de hayırlı bayramlar.

    YanıtlaSil
  23. Beko mutfak şefini n hangi modelini tavsiye edersiniz özellikle ekmek hamuru için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekonun zaten tek modeli var sadece renk seçenekleri farklı. Ama şu zamanda renk seçeneği maalesef kimsenin yok. Çoğu yerde beyazı tükenmiş sadece turkuaz rengi var. Bu gidişle o da biter stoklarda. Bu arada arçelik Grundig Beko hepsi aynı özellikte renk hariç hiçbir farkı yok ☺️.

      Sil
    2. Ekmek hamuru bu tür makinelerde problem değil. Herhangi bir plastik gövdeli makine de ekmek hamuru poğaça hamuru yoğurabilir. Bunların farkı sert hamurlarda ve beze mereng yapabilmesinde oluyor.

      Sil
    3. 🤗 teşekkür ederim çok faydalı bir sayfa👏

      Sil
    4. Peki Beko ile bosh arasında hangi markayi terclh etmeliyim

      Sil
    5. Çok teşekkür ederim 🙏.Beko ve Bosch optimum ikiside güzel makine. İkisini de alıp memnun kalmayan görmedim.

      Sil
  24. Merhabalar bende mutfak şefi arayisindayim.herkese cvp verip bilgilendirmeniz çok güzel.2 ay kadar önce boschun mutfak şefine baktim.digital tartısı olan gibi modeli ama digital tartısı yok.1600wat dediler.beko ile Bosch arasında kaldım sizce hangisi olmali.cig köfte poğaça kek ekmek herşey yapiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. İki makineyi kullanıp memnun kalan, çiğ köfte yoğuran çok kişi var. Yani demem o ki hangisini alırsanız alın bahsettiğiniz şeyleri rahatlıkla yoğurabilir. Bosch daha büyük hacimli fark olarak. Bosch internet sitesinde bitmişti demek gelmiş stoklara yeniden.

      Sil
  25. Merhaba bende az gürültülü bir nakine arıyorum.arkadaşım karaca aldı harika çiğ köfte yapıyor.hanur yoğuruyor ama o kadar gürültülü ki yemekten önce baş ağrısı çekebilirsiniz��bana bir tavsiyeniz varmı ��

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Sessiz çalışma konusunda kitchenaid çok çok iyi. Gece vakti çalışırsanız kapıyı örtünüz mü sesi falan duyulmaz. Evde kimse uyanmaz o kadar diyeyim yani. Derseniz ki bütçemi aşıyor o zaman tavsiyem plastik gövdelilerden uzak durmanız. Çünkü plastik gövdeliler daha çok ses yapıyor.

      Sil
  26. Merhabalar bende Bosch optimum almayı düşünüyorum ama Kenwood a da aklım takılıyor. Blender katı meyve makarna aparatları istediğim için Tefal masterchef den vazgeçmek zorunda kaldım. Bosch optimum için düşünceniz nedir ? Yoksa Kenwood 4100 almalı. Kenwood alırsam aparatları tamamlamak senelerimi alabilir ürün pahalı olma sebebiyle. Ama Bosch alıp bı hamur yoguramazsa veridgim para boşa giderse de üzülürüm. Bir bilene danışmak adına sizden yardım isyiyorum seçim yapamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bosch optimum da güzel hamur yoğuruyor niye yoğurmasın ki? Bu mutfak şeflerinde esas kalite yumurta ağartma süresi ve sert hamur yoğurma da belli oluyor. Aşırı hafif mutfak şefleri çırpmada, sert hamurlarda çok başarılı olamıyor maalesef. Ama Bosch da böyle bir sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Birisi daha yeni de Bosch optimumun aparat takıp çıkarırken zorluğundan bahsetmiş. Performans olarak şimdiye kadar beğenmeyeni daha duymadım. Kenwood 4100 da iyi hamur yoğurur işinizi çok iyi görecektir. Aynı kalite mutfak şefleri arasında daha düşük fiyatlı diğer pahalı muadillerine göre. Benim şahsi tavsiyem aparat için mutfak şefi almayın. Herşeyi yapan makinaların ömrü uzun olmuyor maalesef. Aparatları hem gereksiz yere çok pahalı hem de ne bileyim biraz oyuncak gibi geliyor bana. Bir ayrı satılan mutfak robotu, katı meyve sıkacağı, kıyma makinası asla etmezler. Aparat ları toplayacağınız paraya çok güzel buz kırabilen bir blendır, az yer kaplayan bir katı meyve sıkacağını çok rahat alabilirsiniz diye düşünüyorum.

      Sil
  27. Merhabalar bende Bosch optimum almayı düşünüyorum ama Kenwood a da aklım takılıyor. Blender katı meyve makarna aparatları istediğim için Tefal masterchef den vazgeçmek zorunda kaldım. Bosch optimum için düşünceniz nedir ? Yoksa Kenwood 4100 almalı. Kenwood alırsam aparatları tamamlamak senelerimi alabilir ürün pahalı olma sebebiyle. Ama Bosch alıp bı hamur yoguramazsa veridgim para boşa giderse de üzülürüm. Bir bilene danışmak adına sizden yardım isyiyorum seçim yapamadım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bosch optimum da güzel hamur yoğuruyor niye yoğurmasın ki? Bu mutfak şeflerinde esas kalite yumurta ağartma süresi ve sert hamur yoğurma da belli oluyor. Aşırı hafif mutfak şefleri çırpmada, sert hamurlarda çok başarılı olamıyor maalesef. Ama Bosch da böyle bir sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Birisi daha yeni de Bosch optimumun aparat takıp çıkarırken zorluğundan bahsetmiş. Performans olarak şimdiye kadar beğenmeyeni daha duymadım. Kenwood 4100 da iyi hamur yoğurur işinizi çok iyi görecektir. Aynı kalite mutfak şefleri arasında daha düşük fiyatlı diğer pahalı muadillerine göre. Benim şahsi tavsiyem aparat için mutfak şefi almayın. Herşeyi yapan makinaların ömrü uzun olmuyor maalesef. Aparatları hem gereksiz yere çok pahalı hem de ne bileyim biraz oyuncak gibi geliyor bana. Bir ayrı satılan mutfak robotu, katı meyve sıkacağı, kıyma makinası asla etmezler. Aparat ları toplayacağınız paraya çok güzel buz kırabilen bir blendır, az yer kaplayan bir katı meyve sıkacağını çok rahat alabilirsiniz diye düşünüyorum.

      Sil
  28. Merhabalar. Kolumdaki rahatsızlıktan dolayı ben de mutfak sefi almaya karar verdim.Evde kek poğaça köfte yapmak için almak istiyorum. Bu nedenle de cok pahali bir urun almak istemiyorum. Tüm yorumları okudum. Fakir die cast al 1200 w multiplex mutfak sefine ilişkin bir yoruma rastlayamadım. Inceleme fırsatınız oldu mu acaba? Bu arada çok teşekkür ediyorum. Çok faydalı oldu yorumlariniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun 😔. Çok teşekkür ederim. Şöyle söyleyeyim kullanıp memnun kalanlar var fakat dünyanın en kaliteli makinesi de diyemiyorum. Orta klasmanda iş görür makineler üretiyor Fakir. Servis ile işiniz olmadığı sürece hiçbir sorun yok. Retroplex ve thorplex modellerine bir baktınız mı? Bence kitchenaid i güzel kopyalamışlar. Birebir aynı kalite değil belki ama fiyat performans olarak alınabilir diye düşünüyorum.

      Sil
  29. Merhaba, bosch optimum aldık ama aparat takıp çıkarmada sorun yaşıyoruz, eşim makineyi tutuyor ben karıştırıcı aparatı çekiyorum ancak çıkıyor. Performans olarak çok memnunuz ama aparatı çıkaramıyor olmak çok canımızı sıkıyor. Bizim ürün mü hatalı yoksa var mıdır bunun kolay bir tekniği? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O aparat takılan kısımda yaylı bir mekanizma olması lazım. Acaba sizinkinde yok mu ki? Normalde birçok farklı markada aparat içine doğru bastırılıp çevrilerek çıkarılır yay o işe yarar tam o başlık takılan kısımda. Allah Allah ilk defa duydum 😳

      Sil
  30. Merhaba bosch mum5 almayı düşünüyorum. İki farklı modeli var sanırım 58720 ve 58k20 bunlar arasındaki fark nedir? hamur yoğurmakta gücü yeterli midir acaba diye endişe ediyorum. Bir de arzum ve fakir thorplex aklımı kurcalıyo bu üç makiba arasında hangisini tavsiye edersiniz bol bol kurabiye kek ekmek yapab biriyim ☺️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba. Arasında aman aman bir fark yok aslında. Renk model numarası farklı benim gördüğüm kadarıyla. Hamur yoğurma için 1000 w yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Sadece bir kişi kurabiye hamurunu toparlayamadığını söyledi 🤷🏼. Onun dışında ki yorumlar genellikle olumluydu. Satın alma aşamasında danışmanlar sonra geri dönüş yapıyorlar sağolsunlar bu da aynı makinada farklı gözlemler yorumlar daha iyi oluyor bloğumda. Arzum dediğiniz gastromix modeli mi acaba? Thorplex de güzel uygun fiyatlı alternatif gibi duruyor şu anki piyasaya göre. Bence düşündünüz marka modeller fena değil iş görür makineler 🤗

      Sil
    2. Mum9 a gücüm yetmiyo malesef sanırım mum5 te karar kıldım arzum ve fakir orta seviyondiye düşünüyorum. Almışken içime sinsin istiyorum çok teşekkür ederim kullandıktan sonra memnuniyetimi sizinle de paylaşırım 🌸

      Sil
    3. İnşallah istediğiniz gibi çıkar makineniz 🤲. Çok memnun olurum 🥰

      Sil
  31. Müge hanım. Yazılarınız ve yardımlarınız için teşekkürler.
    Bende size danışayım. Eşime hediye almak istiyorum ama ne almalıyım.
    Hamur, cig köfte ve kıyma çekme aparatıda istiyor.
    Acaba grunding alsam arçelik aparatı uyarmı?
    Arçelik ve bekonun renk seçeneği mutfak ile uyuösuz..
    Bütce 4-5 civarı olacak şekilde ne önerirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Teşekkür ederim. Arçelik Beko Grundig birebir aynı kalite aynı model aynı servis imkanına sahip. Yani demem o ki istediğiniz renkte olanını alabilirsiniz bu üç markadan. Şu anda tam fiyatları bilemiyorum kur artışına göre sürekli değişiyor ama çiğ köfte aparatı sadece bu Arçelik Beko da var. Ekstradan alıp Grunding de kullanabilirsiniz diye düşünüyorum büyüklük ve modelleri aynı olduğu için fakat siz yinede servise bir sorun o kadar para vericeksiniz sonuçta. Kıyma aparatına gelirsek ben hamur makinesinde tercih etmiyorum. Verimli olmuyor. Ama ben 300-400 g et çekerim öyle çok yer imkanım yok diyorsanız alınabilir tabiki.Kıyma makinesinin İçli köfte, tepsi kebabı, sucuk doldurma, kışlık sos hazırlama gibi çok farklı kullanım alanları var. Uygun fiyatlı ayrıca bir makine almak daha kullanışlı ama yinede siz bilirsiniz tabi ki.

      Sil
  32. Değerli İnci hanım merhaba bende bosh şef düşünüyorum ama gövdesi plastik mi çelik mi olsun çok aparat düşünüyordum sizin yorumlarınızi okuduktan sonra vazgeçtim ekmek poğaça ve erişte hamuru için düşünüyorum kaç watt olmalı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Bosch un hangi modelini düşünüyordunuz? Mum 5 serisi plastik, optimum modeli çelik gövdeli 12 küsur kg ağırlığında. Marka olarak kalite olarak güzel makineler niye vazgeçtiniz anlayamadım. 1000 w poğaça, ekmek, börek, çörek yoğurmaya yeterli aslında. Erişte hamuruna gelecek olursak tek turda yarımşar kg yoğurarak hazırlayabilirsiniz. Ben o kadar para vericem bir yarım çuval undan erişte yoğurtamayacakmıyım derseniz profesyonel pastane makinelerinden 7-8 litrelik makinelere bakın derim. Empero diye bir makine var. Çokça hamur yoğurma için ideal. Balon çırpıcısı da var. Diğerleri günlük kullanım için uygundur. Misal benim hamur leğenim 10 L. Birkaç turda 3 kg hamur yoğurup mayalanmaya bırakıyorum. Tam doluyor kabarınca. Yaklaşık 6 tepsi poğaça çıkıyor tabiki sizin yaptığınız beze büyüklüne, çörek şekline bağlı olarak değişir. Sert hamur olarak şu böreği, lazanya hamuru yoğuruyorum az az olduğu sürece sıkıntı olmuyor.

      Sil
  33. Değerli İnci hanım 1500 yada 1600 w düşünüyorum ama sizin yorumlarınızi inceledikten sonra çok aparatli olmasın dedim ama çok araştırdım nve müşteri hizmetlerinide aradım aparatlar portatif mi evet diyen oldu ama net değil yani mum serisinden 1600 w alırsam extra içli köfte ve kıyma ağzı almak istersem kullanabilir miyim sizin bu konudaki görüşlerinizi önemsiyorum çok güç parça çok parça az güç gibi birşey okuduğumu hatırlıyorum bu nedenle soruyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Öncelikle şöyle söyleyeyim kimse ben maaliyeti düşürmek adına aparatların plastik kalitesini düşürüyorum, kıyma makinası aparatını incecik yapıyorum demez. Günde yarım kilo ya da 250 g et çekerim az kişiyiz bize yeter derseniz evet verimli olabilir. Fakat ben kimseye kıyma makinası aparatını hamur makinesinde tavsiye etmiyorum. Ayrıca aparat satın almak yerine zincir marketlere uygun fiyatlı kıyma makineleri geliyor onları alabilirsiniz inanın daha ucuza geliyor. Evet daha önceki yazılarımda da dediğim gibi ne kadar çok aparat o kadar az makine ömrü maalesef. Tek bir motora hem hamur yoğurmak hem kıyma çekmek vs gibi çok fazla tork gerektiren iş yüklemek motoru yorar. Mum serisinde 1500 w makine yok diye hatırlıyorum. Muhtemelen siz optimum a diyorsunuz. Zaten optimum a aparat yok diye hatırlıyorum. Ama siz yinede bir bakın isterseniz.

      Sil
  34. Merhaba inci hanım bir sorum olacak bosch optimum mutfak sefi aldım ama tartısı olmayandan ama ilk calistirdigimdan itibaren çalışırken deliklerinden içine baktığımda motorda kıvılcım oluyor tavsiye ettiğiniz arkadaşlarınızda böyle bir durum olmusmuydu normal bir durum mu bu acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle normal birşey değil. Allah korusun kötü birşey olabilir. Hiçbir motordan kıvılcım, ışık veya plastik kokusu gelmesi normal değildir. Muhtemelen üretim hatasıdır. Aldığınız yerin garantisi varsa iade edin ya da servise yollayın. Sakın aman nolucak demeyiniz. Sorun hallolunca tekrar bildirirseniz memnun olurum.

      Sil
  35. merhabalar,

    ben Bosch Kitchen Machine MUM5 1000 W ile Kenwood KM242 900W arasında kaldım. fiyatları hemen hemen aynı. hangisini tavsiye edersiniz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkiside kalite olarak büyüklük watt olarak birbirine çok yakın. Hangisi içinize siniyorsa onu tercih ediniz. İkiside ilk kullanımda elinizde kalacak makineler değiller.

      Sil
  36. Merhaba müge hanım nasılsınız. Çok içtenlıkle tüm sorulara cevap verıyorsunuz.. Benimde size bir sorum olacaktı yukarda benzer sorular vardı ancak yınede dayanamadım soruyorum hakkınızı helal edin lütfen
    Bosch mum 1000 watt, bosch optimum 1600 watt kırmızı olan model hassas terazılı olan değil, ve arzum gastromix 1200 watt olan modeller arasında kaldım. Haftada 2 gün 1 kg undan ekşi mayalı ekmek yapıyorum. Bu modellerden hangisi daha sağlam ve randımanlı olur sizce? Arzum 1200 watt döküm veya mum 1000 watt arasındaki seçimim direkt arzum mu olsa? Veya almışken bosch optimum mu alsam? Cok kararsızım? İşin içinden çıkamadım açıkcası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Berna hanım çok teşekkür ederim 😍. Mum orta kararda bir makine iş görür evet. Pandispanya çok güzel yapar, ekmek yoğurur ama çok minnoş bir makine. Yurtdışında çok uzun zamandır kullanılıyor bizde daha yeni yeni yaygınlaşıyor malum. Ama tam diye elinizde kalacak bir makine değil.
      Arzum da iyi güzel. Hacim açısından, gövde açısından, motor kuvveti açısından. Mandalı çabuk kırılıyor diye duyumlar aldım fakat servis temin edebiliyormuş.
      Optimum a gelirsek çok heybetli bir model 😂. Niye böyle diyorsun derseniz tezgahta iyi yer kaplar haberiniz olsun. Heleki sürekli kucaklayıp dolaba kaldırılacak bir makine makine asla değil. Performansı iyi mi dersiniz evet bana göre gayet iyi bir makine. Kendi ekmeğinizi, poğaçanızı, kekinizi, kurabiyenizi, çiğ köftecisi yapmak için alınabilecek bir makine.

      Eee Müge ben hangisini almalıyım derseniz o karar size ait. Ben olsam küçük mutfağa koymak için mum, şu an kendim kullanmak için optimum alırdım hamuru çokça yoğurduğum için. Eğer optimum alacak maddi durumum yok ise Arzum gastromix e bir bakardım😍.

      Sil
    2. Mesajım ulaşmış size çok sevindim. Cevabınız için çok teşekkür ediyorum 10 defa aynı mesajı atmIş olabilirim bilmiyorum buraları kusura bakmayın.
      Bosch optımumlarda stok sorunu vArmış. Mağazalarda hiç kalmamış:( o yüzden onu elemek zorunda kaldım. Bugün mağaza gezerken schaffer prochef 5.5 litre 1400 w bir model gördüm plastik govde satıcı çok övdü. Fıyatıda uygun. Bu makine hakkında bilginiz varmı peki? Benim aklım o kadar karışık ki. Ne yapsam bilmiyorum

      Sil
    3. Sürekli kontrol ediyorum gelen kutusunu. Estağfurullah.
      Maalesef pandemi mutfak şeflerini bitirdi 😂. Birçok markada hâlâ stok sorunu var. Yani en iyi makine diyemem ama ekmek hamurunun üstesinden gelir. Servis garanti konusunda birşey diyemiyorum ama bu kıtlıkta daha iyisini ve uygun fiyatlısını bulamayabilirsiniz.

      Sil
    4. Çok çok çok teşekkür ediyorum. Aklımın karışıklığını büyüüük ölçüde hafiflettiğiniz için. İnşaallah en kısa zamanda gönlümdeki şefi alıp size güzel haberler veririm. Kocaman sevgiler sağlıklı huzurlu günler..

      Sil
    5. Merhabalar. Arzum gastromixe karar vermıstım ama ben alana kadar oda bulunduğum şehirde tükendi:) satıcı fakir thorplex önerdi. Hiç aklımda olmayan bir modeldi. YouTubeda da fazla video bulamadım .sizin fikrinizi merak ediyorum. Cok soru soruyorum kusuruma bakmayın lütfen.

      Sil
  37. Yanıtlar
    1. Merhabalar. Arzum gastromixe karar vermıstım ama ben alana kadar oda bulunduğum şehirde tükendi:) satıcı fakir thorplex önerdi. Hiç aklımda olmayan bir modeldi. YouTubeda da fazla video bulamadım .sizin fikrinizi merak ediyorum. Cok soru soruyorum kusuruma bakmayın lütfen.

      Sil
    2. Estağfurullah. Fakir servis imkanı olarak çok iyi diyemem eğer hatalı ürün gelmediği sürece uzun süre iş görür. En son çıkardığı modellerden kitchenaid e benzer yapmaya çalışmışlar alınabilir bir makine bence. Dünyanın en iyi makinesi ben kefilim diyemem ama iş görür.

      Sil
  38. Merhabalar :) Öncelikle gerçekten verdiğiniz bilgiler çok faydalı oldu teşekkürler. Bende çeyiz alışverişinde böyle bir makine mutfak şefi araştırıyorum . Sadece hamur yoğurmak ve pastalar için ayrı şef mi alsam doğrayıcı narenciye ayrı mı alsam yoksa ek parçalı Bosch mum 5 veya kenwood mültione gibi alıp diğer eksiklerimi öyle mi tamamlasam açıkçası çok kararsız kaldım. Sizin fikriniz nedir? Sizin tercihiniz hangi ürün hangi ürünü kullanıyorsunuz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Çok teşekkür ederim 😍. Ne güzel heycanlar bunlar. Her bir çırpıcı, mutfak eşyası ayrı bir önemli oluyor çeyiz zamanında. Ben sadece pasta, kurabiye, hamur yoğurma için sağlam bir mutfak şefinden yanayım. Evet iki kişiyken herşey yeteri geliyor ama zaman geçtikçe o aparatlar oyuncak gibi geliyor. Mesela kıyma makinası bence kıyma aparatından daha verimli oluyor. Hal böyle olunca da kullandığım mutfak aletleri çok çeşitli. Mutfak robotu, kıyma makinası, katı meyve sıkacağı, el mikseri, Kahve değirmeni vs. Birde ben herşeyi evde yapıyorum. Tabiki herkes benim kadar çok mutfakta vakit geçirmek zorunda değil. En az öz ne iyi olur derseniz bence bir mutfak şefi birde eski usul ikili arzum mutfak robotu blender seti asla değil birde ucuzundan tek el blendırı çorba ve püreler için çok yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Mutfak şefinde hangisini daha çok kullanıyorsun Müge derseniz bu ara elim hep kitchenaid e gidiyor. Birde ağır olduğu için onu alalı kaldır indir yapmak zor geliyor. Tezgahta duruyor sürekli Poğaça, pandispanya, ekmek falan yapıyorum zaten. Hem memlette hem yaşadığım yerde hem de anne evinde derken birden çok mutfak düzeni ve aleti edavatı deneme şansım oldu. O yüzden o kadar çok ürün inceleme yazılarım var🤗. Umarım fikir olarak birazcıkyardımcı olabilmişimdir size😃.

      Sil
  39. Merhaba müge hanım, harika bir sayfanız var.yorumlari bende tek tek okudum.
    Para konusunda bir kısıtlamam yok.almisken bir kere alırım iyisi neyse onu alırım düşüncesi var bende. Bochh mum9 a baktim.ona parçada eklendiği için mutfak robotu (dograyici) olan aparatinida almak istiyorum.siz tavsiyelrinizde hep az aksesuar demissiniz.ama benim robotoda ihtiyacım olduğundan ikisi bir arada olsun istiyorum.sizce bu fikirden vaz mi geçmeliyim .şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar çok teşekkür ederim 😍. Bosch mum 9 dediğiniz Bosch MUM9YX5S12 OptiMUM modeli değil mi? Optimum için söylediğinizi farz ediyorum. Güzel makine gerçekten. Tavsiyem üzerine alanlardan hiç bir olumsuz yorum gelmedi. Mutfak robotu, rende aparatı vs baktım kaliteli gibi görünüyorlar. Çok fazla kullanılan makinelerin ayrı olmasını tavsiye ettim evet. Mesela benim kıyma makinasına da ihtiyacım var diyip alıyorlar fakat hamur makinesi gücü ve fonksiyonları, besleme borusu yapılacak iş için yeterli gelmiyor maalesef. Ya da blender aparatı var diye buz kırmaya kalkıyorlar. Bir buz için kocaman canım hamur makinesi dişlileri gidiyor. Hem birçok iş tek bir motora binince motor çok yorulabiliyor. Hem de ayrı makineden alınan verim gibi olmayabiliyor. Birde hamur makinesinden olabiliyorsunuz. İnsan alışınca yokluğunu çok arıyor. Büyük kolaylık bana göre 🤗. Sadece mutfak robotu ve rende aparatı ile kullanabilirsiniz gibime geliyor. Çünkü bu optimum un motoru çok kuvvetli ve olaki birşey oldu telefonunuzu açacak en azından bir servis var. Çoğu markada teknik servis hizmeti hiç yok maalesef. Bence alınabilir bir makine. Bu makine ilk çıktığında böyle aparatları Türkiye de yoktu. Zaman geçtikçe kendini geliştirmiş.

      Sil
  40. Merhaba müge hanım, harika bir sayfanız var.yorumlari bende tek tek okudum.
    Para konusunda bir kısıtlamam yok.almisken bir kere alırım iyisi neyse onu alırım düşüncesi var bende. Bochh mum9 a baktim.ona parçada eklendiği için mutfak robotu (dograyici) olan aparatinida almak istiyorum.siz tavsiyelrinizde hep az aksesuar demissiniz.ama benim robotoda ihtiyacım olduğundan ikisi bir arada olsun istiyorum.sizce bu fikirden vaz mi geçmeliyim .şimdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Ayşe hanım. Bosch mum 9 dediğiniz Bosch MUM9YX5S12 OptiMUM modeli değil mi? Optimum için söylediğinizi farz ediyorum. Güzel makine gerçekten. Tavsiyem üzerine alanlardan hiç bir olumsuz yorum gelmedi. Mutfak robotu, rende aparatı vs baktım kaliteli gibi görünüyorlar. Çok fazla kullanılan makinelerin ayrı olmasını tavsiye ettim evet. Mesela benim kıyma makinasına da ihtiyacım var diyip alıyorlar fakat hamur makinesi gücü ve fonksiyonları, besleme borusu yapılacak iş için yeterli gelmiyor maalesef. Ya da blender aparatı var diye buz kırmaya kalkıyorlar. Bir buz için kocaman canım hamur makinesi dişlileri gidiyor. Hem birçok iş tek bir motora binince motor çok yorulabiliyor. Hem de ayrı makineden alınan verim gibi olmayabiliyor. Birde hamur makinesinden olabiliyorsunuz. İnsan alışınca yokluğunu çok arıyor. Büyük kolaylık bana göre 🤗. Sadece mutfak robotu ve rende aparatı ile kullanabilirsiniz gibime geliyor. Çünkü bu optimum un motoru çok kuvvetli ve olaki birşey oldu telefonunuzu açacak en azından bir servis var. Çoğu markada teknik servis hizmeti hiç yok maalesef. Bence alınabilir bir makine. Bu makine ilk çıktığında böyle aparatları Türkiye de yoktu. Zaman geçtikçe kendini geliştirmiş.

      Sil
    2. Sabir ve tecrübeyle verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim

      Sil
  41. merhaba
    ben anneme hediye olarak almak istiyorum fakat işin içinden çıkamadım. öncelikle annem alacağım cihazı su böreği, mantı ve erişte gibi sert hamurlarda kullanacak. 4 kişilik bir aileyiz. bana sert hamurda randuman olabileceğim bir makine önerir misiniz? fiyat olarak 1000-2500 bandında şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Söylediğiniz fiyat aralığında sert hamurları yoğurabilecek makine bulmak inanın çok zor. Hele hele ev tipi oyuncak gibi makinelerle çok zor. Ya uygun fiyatlı bir makine alıp ya anneniz tek seferde 2 yumurtalık mantı hamuru yoğuracak sonra 2. 3. tur şeklinde arka arkaya hamur yoğuracak. Ya da 7 L lik profesyonel pastane işi makinalar var onlardan almanızı tavsiye ederim. Marka olarak empero var linkini aşağıya bıraktım. Kışlık erişte için, daha sert hamurlar için yeterli güçte. Ucuz diye aldıklarınız daha sorun çıkarabilir uzun vadeli sert hamur kullanımında.👇👇👇

      https://m.n11.com/urun/empero-jpmk107-220-w-set-ustu-hiz-kontrollu-mikser-930877?magaza=mutfakatolyesi

      Sil
  42. Merhabalar nasılsınız, ben size bir soru daha sormak istiyorum lütfen kusuruma bakmayın ama karar veremıyorum maalesef. Bosch optimuma zam geldi, limitimi mecburen yükselttim. O yüzden gözüm kıtchenaidlere de kayıyor. Sizce bpsch optimum mu? Yoksa kitchen aid mi? Aralarında cıddı watt farkı var. Ama siz kitchenaid kullanıyorsunuz. Sizce neye karar vermelıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Berna hanım. Çok teşekkür ederim iyi olmaya çalışıyoruz 🙏. Aklınız kitchenaid de kalacaksa ve artisan değilde profesyonel modelini alma imkanınız varsa bir düşünebilirsiniz bence. Kitchenaid iyi güzel de maksimum 1,2 de çalışıyor hamur yoğururken. Öyle aman aman kuvvetli diyemem. Zaten optimum ile gerek watt gerek hacim olarak çok farklı klasmanda. Kıyaslamak pek doğru olmaz. Siz bilirsiniz Berna hanımcım kuvveti fazla olsun diyorsanız optimum daha iyi. Ama yok çok güzel tasarımlı, klasik istediğim renk olsun diyorsanız kitchenaidi tercih edin. Yurtdışında 300 dolarlık bir makine yani bence çok abartılıyor. Ben Karacadan yediğim kazıkdan sonra mecburen kitchenaid aldım 🤭😂.

      Sil
  43. Merhabalar, detaylı incelemeniz için çok teşekkürler gerçekten bu ürünlere dair türkiyede kullanıcı yorumu pek bulamadım. Çeyiz için almayı düşündüğüm model Bosch Mum5xw20 seti, doğrayıcı ve rende bıçakları da dahil olduğu için ayrıca bir doğrayıcılı set alma gereksinimi de olmaz diye düşünmüştüm. Haznesi diğer modellere küçük evet ama max. kaç kg hamur yoğurabiliyoruz? Evet normalde 2 kişiyiz ancak belli zamanlarda ailelerimiz arkadaşlarımızla birlikte kalabalık olduğumuzda da işimizi görsün istiyoruz. Öyle durumlarda 2 turda yoğurmak çok zahmetli olur mu diye düşündüm, olmaz gibi geldi ama sizin de fikrinizi almak istedim. Veya bu tarzlarda önereceğiniz modeller var ise onları da duymak isterim. Bir de plastik gövde meselesi var ki sert hamurları yoğururken bosch mum5 gövdesinde çok sarsıntı vs yaşar mıyım? Gücü yetmeme gibi durumlarda olur mu? Poğaça, ekmek, mantı hamuru, çiğköfte, kurabiye, kek gibi şeyler yoğurabilsin istiyorum. Elbette çok yer kaplamaması da tercihim olur sanırım büyük hazneli makine demek büyük makine demek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Gizem hanım. Tespitlerimiz gerçekten çok doğru 🤗. Büyük hacimli makine demek daha heybetli tezgahı zapt eden makine demek. 2-3 turda yoğurma konusuna gelince makine olduğu için insan kuvvetinden hâliyle daha fazla bir kuvveti daha fazla. Hemencecik özlü bir hamur yoğurabiliyor. Yani demem o ki öyle bir zaman kaybınız olmuyor. Sadece ayrı bir leğen edinmek gerekiyor fazla olduğu için hamur yoğurma haznesinde mayalayamıyorsunuz. Dediğiniz modelin renlelerinin kalitesi çok güzel. 2 dk da bir kg havuç ya da elma rendeleyin ve insan daha iyi anlıyor makine de rendelemek büyük kolaylık. Tek seferde bir kg yumuşak hamur yoğurabilirsiniz. Poğaça, ekmek yoğurmak bu tür makinelerde hiç sorun değil altından rahat kalkabilir. Evet plastik gövdeli olduğu için çalışırken saklanabilir. Ayakları vakumlu olduğu için alıp başını gitmez yinede merak etmeyin 😂. Orta kalitede bir makine en iyisi diyemem ama iş görüyor. Yıllardır Avrupa'da çokça kişi tarafından zaten bu model kullanılıyor uygun fiyatlı olduğu için. Haznesi bana yeterli diyorsanız alabilirsiniz. Kek ve pandispanya için gayet yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Açılı çırpıcısı var. El mikserinde kek yapmaya göre daha az kolu yoruluyor insanın mutfak şefinde kek yaparken. Bosch un optimum modeli var o bildiğiniz canavar. Büyük hacimli, yüksek Wattlı ama bir o kadar da heybetli 🤷🏼‍♀️.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim cevabınız için :) bosch mum5 modeli için çiğköfte vb yoğurma performansı nasıldır acaba bilginiz var mı? Kenwood KM288 900W Mutfak Şefini gördüm yine doğrayıcılı, artı olarak biraz daha büyük hazneli ama 900w. Bıçakları, motoru ve diğer elemanları olarak artıları eksileri nelerdir bosch ve kenwoodu karşılaştırınca acaba? Sizin benzer özelliklere sahip önerebileceğiniz başka modeller var mıdır?

      Sil
    3. Rica ederim 😍. Çiğ köfte performansı olarak Kenwood daha iyi olabilir diye düşünüyorum. K karıştırıcı da belki bir pkt bulguru tek seferde yoğuramazsınız ama azıcık azıcık 1-1,5 su bardağı bulgur olarak tek seferde zorlanmaz. Tek tek bıçak, karıştırıcı vs anlatmam yorum olarak çok uzun olacaktır. Zaten 657 yorum ve tek tek marka inceleme yazılarımda marka marka model model anlattığımı ve sorularda sizin kafanıza takılan sorulara cevap verdigimi düşünüyorum. Ama kısaca her iki makine için şahsi düşüncemi soruyorsanız şöyle söyleyeyim Bosch mum 5 daha minnoş mutfaklar için orta kaliteli minnoş bir makine. İş görür ama en iyisi diyemem. Kenwood un söylediğiniz modeli de bir tık Bosch mum 5 e göre daha iş görür diye düşünüyorum. Çırpma, karıştırma ve yoğurma performansı güzel. Hacmi de size yeterli gelirse neden olmasın. Benim şu anki piyasaya göre tavsiye edebileceğim birinci olarak Grundig vatan bilgisayar da indirimdeydi en son ve öztiryakiler mutfak şefi. Grundig alıp memnun kalmayan danışanın olmadı şimdiye kadar. Sert hamurlarda bile etkili. Öztiryakilerin ise daha uygun fiyatlı ve dış gövde döküm seçeneği var. Aparatları gayet de sert metalden. Yeni çıkmış bir model. Normalde firma catering tarzı yerlere hamur makinesi ve pişirme makinaları vs üretiyor. Ona da bir bakın derim. Son mutfak şefi ile alakalı yazımda uzun uzun anlattım özelliklerini. İnşallah biraz olsun fikrinizi netleştirebilmişimdir. Daha çok yardımcı olmak isterdim ama piyasada çok çeşit ve kaliteli ürün kalmadı şu pandemiden dolayı maalesef.

      Sil
  44. Oyu günler müge hanım.Ne kadar iyi yürekli bir insan olduğunuz çok belli.Hickimseyi atlamadan sabırla ve detaylı şekilde cevap vermişsiniz.Tesekkurler rmeginiz için.
    Elden ödeme imkanı ile mecburiyetten Beko alacağım.Yapacagim işler sert hamur(hingel icin)poğaça.kek vs.Rendeleme özelliği var mı çok salata yaparım ve elimi de rendelerim her seferinde😊😔?Aslında sucuk çok tukettgmz için sucuk doldurma da isterdim ama onun için ayrı kiyma aparatı gerekiyor sanırım ve de içli köfte için de.siz de Çok aparat az verim gücü belirtmişsiniz.Ayri koiyma makinesi daha iyi demstnz.
    Bekoyla ilgili hic bir fikrim yok daha mağazasına gidemedim.Bilgilrndreblrsenz çok sevnrm.tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfurullah çok teşekkür ederim sağolun 🙏🏻.
      Beko güzel makine aslında poğaça, börek, kek konusunda gayet başarılı olacaktır diye düşünüyorum. Sert hamur mevzusuna gelince tek seferde bir bezelik hamur yoğurma kızı tavsiye ederim. Eğer imkanınız varsa Grundig en son vatan bilgisayar da indirimdeydi. Beko Arçelik ve Grundig aynı kalitede ama içlerinden en uygunu Grundig şu anda. Rende özelliği yok maalesef. Kıyma, içli köfte, sucuk aparatı, salça püre aparatı ve hamur açma-kesme aparatı ayrı olarak satılıyor. Uygun fiyatlı kıyma makinası olarak Arnica var bakabilirsiniz. Güçlü makine. Geri hareket tuşu olduğu için kıyma makinaları daha kullanışlı oluyor aparatlara göre. Evet elde rendelemek çok zor gerçekten. Rende için tavsiyem mutfak robotu. Büyük kolaylık oluyor. 1 kg balkabağı ve havucu 5 dk bile sürmeden rendeleyebiliyor. Marka olarak ben uzun süre arzum ar144 kullandım. Ama Arnicadan da memnun olanlar var. Mutfakla bu kadar ilgilisiniz bence mutlaka bir mutfak robotu ve kıyma makinası da edinin inanın iş yükünüz azalacak. Çubuk Blender seti asla tavsiye etmem çabuk bozuluyorlar fanı olmadığı için

      Sil
    2. Yine ben müge hanimcim😊beko çok yüksek fiyat geldi.okudugum odunlara gore birgün hem kalite ve servis ağı,hem uygun olmasından dolayı mum58920 düşünüyorum.Kibarmis da yer sknri yok ama bir kaç seferde yoğurabilirim .Sert hamurda iyi mıdır?Ve bu seride de rende ve doğrama aparatı ayrı mi yoksa bu fiyatın içine dahil mi?teşekkür ederim

      Sil
    3. Çok özür dilerim müge hanım bir de xiaomi akkili robot supurge hangi serisi ve philips airfreyer früher xxl boy bu makineler ihtiyacm var bu 2si için bütçemi zorluycam .Fikirleriniz nelerdir?Hamur yoğurmasa bosh mum 5 serisine kaydım oyuzden rende özelliğinin de dahil olup fiyatın uygun olmasinda😊

      Sil
    4. Merhabalar. Dediğiniz modelde rende aparatı da var gözüküyor Bosch un kendi sitesinde. Kaç seferde yoğurma yapacağınız yapacağınız hamurun miktarına ve sertliğine göre değişir. Hamur yoğururken baktınız kanca zor dönmeye başladı hemen durdurun ikiye bölün ve o şekilde yoğurun. Kullandıkça ne demek istediğimi anlayacaksınız emin olun🤗. Airfryer hiç yağsız hava ile kurutarak kızartma yapıyor. Yurtdışında uzun zamandır kullanılıyor ama burda çok yeni yaygınlaşmaya başladı. Yağsız kızartma yapmak istiyorum diyorsanız güzel bir makine. Bir nevi otomatik küçük fırın gibi çalışıyor. Robot süpürgeye gelince neden olmasın? İşinizi kolaylaştıracak her gün toz alacak bir makine sizin için kullanışlı olabilir. Tabiki büyük temizlik için klasik Süpürge gerekecektir ama günlük süpürme için kullanışlı bence. Ben işinizi kolaylaştıracak her türlü elektronik aletin maddi durumunuz müsaitse ve depolama alanınız varsa alınmasından yanayım. Teknolojik her kolaylığı seviyorum 🥰.

      Sil
    5. Merhabalar müge hanım ntasilsnz?sonunda makinelerimi aldim🙂çok haklisiniz büyük rahatlık.tesekkur ederim.bir sorum olacak bosh mum5 serisinin 54 I ile başlayan 900wattliktan aldım.hamuru keki güzel yoğuruyor.cig köfte,normal koymadan köfte özellikle kurabiye için hangi başlığı kullanmalıyım ?denemedim onları yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum.farkli markaların buz özellikler için farklı başlığı var da.bosh da yok.tereddute düştüm.bana alırken uapabilirsnz demişlerdi.ama hangi başlıkla olduğunu aydınlatmadılar.tesekkur ederim

      Sil
    6. Kurabiye, tart hamurları için karıştırma başlığını kullanmak daha rahat oluyor. Spatula ile kenarlarını arada sıyırarak kurabiyenizi katı yağı küp küp keserek asla bütün halde değil yoğurabilirsiniz.

      Sil
  45. Merhaba, Ben 2senedir beko kullanıyorum çok memnunum ama fiyatları çok yükseldi hediye almak için suan tekrar arastırıyorum ama bosch mum5 ve vestel tarçın arasında kaldım hamur ve çiğköfte için ama sanki bosch da çiğköfte aparatı yok gibi geldi sizin tavsiyeniz nedir acaba? Teşekkür ederim ilginiz için🥰

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar evet çiğ köfte aparatı yok Bosch da. Yani siz bilirsiniz fiyat performans ürünü ikiside diyebilirim. Tarçın ile ilgili çok olumlu yorumlar var ama ben aparatlarını pek sevemedim. Benim tavsiyem şu anki piyasaya göre Grundig- Beko olur ama onların da fiyatları yükseldi baya. Birde en son paylaştığım öztiryakilerin mutfak şefi var o da güzel bence.

      Sil
  46. Merhaba fakir retroplex ve bosch mum 58720 arasında kaldım,çok aparata ihtiyacım yok,bosch 1000 fakir 800 watt,hamur köfte kek gibi gıdalar hazırlayacağım,siz hangisini alırdınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Her ikisi de 1000 w diye hatırlıyorum sanki. Size illaki şunu tercih ediniz diyemem ama her iki makinenin artılarını eksiklerini söyle derseniz... Bosch gerek servis gerek bilinen bir marka olarak fakirden daha önde bence, haznesinkn küçük olması benim için iyi bir durum değil. Aparat kalitesi olarak fakire göre daha iyi diye düşünüyorum. Fakirinkinin kancası plastik metal arası bir malzeme. Fakirin servis olayı çok iyi değil maalesef ama ilk kullandığımda defolu ürün denk gelmezse uzun süre kullanabilirsiniz. Tanıdığım çok fazla fakirden memnun kalanlar var. Kasesi kulplu, döküm gövdeli bunlar önemli artılar.8-9 sene önceki ben olsam fakiri, şimdiki aklım olsaydı hiçbiri almazdım bu iki markanın 😂. Velhasıl kelam işimi görsün hamurumu yoğursun diyorsanız fakiri tercih edebilirsiniz. Ama ben çok mutfakla alakaliyim kışlık eristemi, ekşi maya ekmeğimi, pandispanyamı, kurabiyemi herşeyimi kendim yaparım derseniz işinizi görse dahi size yetmeyecektir. Bosch mum 5 i minnoş küçücük mutfağım olsaydı tercih edebilirdim zira benim için haznesi çok küçük.

      Sil
  47. Merhaba fakir retroplex ve bosch mum 58720 arasında kaldım,çok aparata ihtiyacım yok,bosch 1000 fakir 800 watt,hamur köfte kek gibi gıdalar hazırlayacağım,siz hangisini alırdınız?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Her ikisi de 1000 w diye hatırlıyorum sanki. Size illaki şunu tercih ediniz diyemem ama her iki makinenin artılarını eksiklerini söyle derseniz... Bosch gerek servis gerek bilinen bir marka olarak fakirden daha önde bence, haznesinkn küçük olması benim için iyi bir durum değil. Aparat kalitesi olarak fakire göre daha iyi diye düşünüyorum. Fakirinkinin kancası plastik metal arası bir malzeme. Fakirin servis olayı çok iyi değil maalesef ama ilk kullandığımda defolu ürün denk gelmezse uzun süre kullanabilirsiniz. Tanıdığım çok fazla fakirden memnun kalanlar var. Kasesi kulplu, döküm gövdeli bunlar önemli artılar.8-9 sene önceki ben olsam fakiri, şimdiki aklım olsaydı hiçbiri almazdım bu iki markanın 😂. Velhasıl kelam işimi görsün hamurumu yoğursun diyorsanız fakiri tercih edebilirsiniz. Ama ben çok mutfakla alakaliyim kışlık eristemi, ekşi maya ekmeğimi, pandispanyamı, kurabiyemi herşeyimi kendim yaparım derseniz işinizi görse dahi size yetmeyecektir. Bosch mum 5 i minnoş küçücük mutfağım olsaydı tercih edebilirdim zira benim için haznesi çok küçük.

      Sil
    2. Şimdi olsa ne alırdınız

      Sil
    3. Küçük heleki plastik gövdeli makineler yerine 7 L lik profesyonel pastane işi makinaları tercih ederdim.

      Sil
  48. Bosch mum 900 watt mi bosch mum 1000 watt mi onerirsiniz, aparatlar ikisine de takilabiliyor ama 100 watt lik fark sizce onemli mi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 100 w ın o kadar çok fark edeceğini zannetmiyorum. Sonuçta çok büyük bir fark yok.

      Sil
  49. Merhaba, öncelikle paylaşımlarınız için teşekkür ederim, çok emek harcıyorsunuz. Benzer soruları defalarca cevaplamışsınız, ben de hepsini okudum ancak halen kararsızım :) Bosch MUM5 ve Arçelik arasında kararsız kalıp sizin yorumlarınızdan sonra Arçelik almaya karar vermiştim ancak yaz döneminde stok sıkıntısı olunca alamadım. Şimdi de fiyatı çok artmış. MUM5 2600 lirayken Arçelik 4200 lira. Çok yer kaplamasını da istemiyorum biraz pratik olsun istiyorum o yüzden MUM5 tekrar cazip gelmeye başladı. 3 kişilik bir aileyiz, mutfağa çok meraklıyım ama çalıştığım için çok vaktim yok, haftada 3-4 gün ekmek yapıyorum genelde 500 gr unla, normal ölçülerde kek poğaça yapıyorum. Arada sırada pizza, lazanya.. Kapasitesi yeterli olur değil mi?
    Yardımınız için şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Işıl hanım. Çok teşekkür ederim 😍. Söylediğiniz miktarda bir sorun yaşamazsınız diye düşünüyorum. Klavuzunda 1 kg hamur yoğurabilir diyor 500 g motorunu zorlamaz. Yani insan aldığı mutfak şefinde kek, poğaça, pizza yapmaktan başka ne ister ☺️. Yurtdışında uzun zamandır kullanılan bir model isteklerinizi karşılayabilir diye düşünüyorum. İnşallah makineniz istediğiniz gibi çıkar memnun kalırsınız 🤲🏻.
      Sevgiler sağlıklı günler...

      Sil
    2. Merhaba tekrar, aradan zaman geçti belki almak isteyenlere yardımcı olur diye yazmak istedim. Ben Bosch MUM5 aldım, haftada 3-4 gün ekmek yapıyorum. Genelde 1 kiloluk hamur yoğuruyorum, çok rahat yoğuruyor. Zaman zaman 1200 gr hamur yoğurduğum oldu, motor hiç zorlanmadı ama hazne küçük daha fazlası mümkün değil. Makine ısınmıyor, çırpıcısından da memnunum. Birçok aparatı var, birkaç kere rende için kullandım çok ihtiyacım olmuyor ama başka bir robotu vs olmayanlar için çok kullanışlı. Tezgahta çok yer kaplamıyor, çalışırken yerinden oynamıyor. Ben çok memnun kaldım. Bizim mutfağımız için haznesi yeterli ama kalabalık aileler için küçük gelir. Yardımınız için tekrar teşekkür ederim. Işıl

      Sil
    3. Çok teşekkür ederim çok naziksiniz. Bunca zaman sonra unutmayıp onca yorumun arasından kendi yorumunuzu bulmak cevap yazmak herkesin yapabileceği bir şey değil. Sağolun 🙏🏻. Bu arada memnun kaldığınız için çok sevindim. Güzel günlerde kullanın Işıl hanım 🙋🏼‍♀️🥰. Sağlıklı güzel günler dilerim 💐. Şimdiden bayramınız mübarek olsun 🤲🏻🌹💐.

      Sil
  50. Müge hanımcım merhabalar,gerçekten çok güzel bir inceleme olmuş biz kafası karışık bayanlar için.Ben de kitchenaid.arçelik.beko,grundig ve bosch MUM9A66R00 modelleri arasında kaldım.Açıkçası Kitchenaid'in motor gücü biraz düşündürdü.Ben pandemi başından beri ekmeğimi kendim yapıyorum.Bu konuda işimi kolaylaştıracak bir yardımcım olsun istiyorum.Genellikle 200 mllik su bardağından 5 ölçü un kullanarak ekmek yapıyorum.Ayrıca kek,kurabiye de sıklıkla yaparım.Arçelik grubu tavsiyelerinizle dikkatimi çekti.orda da renk açısından grundig diğer mutfak aletlerimle uyumlu.Çiğ köfte aparatının olmaması sorun olmayabilir .Karıştırıcı uçla da çiğ köfte yapabilirim diye düşündüm.Dün de Boschun bahsettiğim modelini görünce kafam epey karıştı.Sizin tavsiyenize çok önem veriyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Pelin hanımcım. Grundig bence kitchenaid den bile daha iyi. Kitchenaid i Amerika da hâlâ cuma indirimlerinde 400-350 Dolara satıyorlar. Yani orada yaşayıp maaşını dolar üzerinden alanlar için 300-400 lira. Kur artışından dolayı burada çok yüksek fiyatlı ve bence abartılıyor. Evet sizin verdiğiniz ölçülerde hamur yoğuruyor ama bir tık daha zorlanılıyor. Ben mesela 4 su bardağı sıvı ile yumuşak hamur yoğurduğumda biraz zorlanıyor. Abartıldığı kadar değil yani. Niye meşhur derseniz adamlar bilmem kaç senesinden beri motorunu üretiyor ve sayıyorlar. Dünya da ilklerden ve tasarım olarak daha kibar çeşit çeşit akide şekeri gibi renkleri var😂. Hepsi bu. Bosch bahsettiğiniz optimumun tartısız olan modeli de güzel makine. Büyük hacimli heybetli bir makine. Hani az yer kapladım diyorsanız ona göre bir düşünün 😀. Hem grunding hem Bosch un optimum modeli ikiside güzel makineler tavsiyem üzerine alanlardan hep olumlu dönüşler aldım. Çiğ köfte yoğurma için illaki çiğ köfte aparatına gerek yok. Karıştırma aparatında da yoğurabilirsiniz. Ama ben Grundig alıcam çiğ köfte aparatı da olsun derseniz ayrıca alabilirsiniz. Büyüklük, model vs bekolarla aynı ama yinede teknik servise bir sorun ki hiç şüpheniz kalmasın ne olur ne olmaz 💕🥰.

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim.Çok yardımcı oldunuz.Alınca da deneyimlerimi paylaşacağım.Sevgilerimle...

      Sil
    3. Estağfurullah rica ederim. Tabi çok sevinirim. Sevgiler saygılar 🌸

      Sil
  51. İyi günler, bütcem yükseğe yeterli değil, 1500 civarında. Vestel tarçın aparatı çelik değil giriş kısmı ama servis çok iyi. Vestel tarçın vigköfte ve pasta için işimi görürmü? Veya karaca 1000 watt, fakirfood faster violet,, fakir fmix , fakir culina arasında fark varmı? Alacağım yerdesadece bu modeller var . Acaba hangisini tercih etsem. Lütfen cevaplarsanız🙏🙏🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Meltem hanım. Fakir good faster ve culina arasında watt ve kase hacmi farkı var. İkiside plastik gövdeli aslında. Culina tasarım olarak iki parça yoğuruculu ekstra cam kase oluyor genellikle 1000 w, 5 L arada motor ısınınca duruyor. Bazı takipçilerim culinayı aldılar ve kullanıyorlar memnunlar. Çırpma olarak bir Beko kitchenaid performansı beklemeyin ama kek çırpar. Vestel için bir tecrübem edrafımda kullanan tanıdığım yok o yüzden birşey diyemiyorum.

      Sil
  52. Müge hanım merhaba nasılsınız? Öncelikle çok teşekkür ederim..Çok bilgilendirici bir seri olmuş.. Ben mutfakta yeni sayılırım..Bir şef istiyorum.. Çok kalabalık değiliz aslında döküm isterdim ama biraz tuzlu..İyi mereng yapması önemli..Tefal wizzo bu konuda başarılı sanırım videolarda gördüğüm kadarıyla..Siz çok tutmuyorsunuz sanırım..Bosch mum 5 nasıl bu konuda sizce? Açıkçası wizzo ve mum 5 arasında tercih yapacağım sanırım.. Şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Saadet hanım iyiyim çok şükür çok naziksiniz teşekkür ederim 💕. Artık inanın bende ne diyeceğimi şaşırıyorum artan fiyatlar ve pandemi dolayısıyla piyasalar çok karışık. Bosch mum 5 e gelirsek çırpma olarak plastik gövdeli makineler arasında bence gayet başarılı. Zaten Avrupa da yıllardır kullanılan model. Hacmi sorun değilse alınabilir uygun fiyatlı bir ürün bende. İnşallah istediğiniz gibi çıkar aldığınız makine ve uzun yıllar kullanırsınız 🙋🏼‍♀️. Tekrardan bir sorunuz olursa çekinmeden yazabilirsiniz. Sağlıklı hayırlı günler dilerim 💐🌺.

      Sil
  53. Müge hanım merhabalar nasılsınız? Bende mutfak şefi almayı düşünüyorum normalde ille de Bosch olsun diyordum çünkü 360 ucu olan sadece Bosch ürünlerinde var ama tüm yorumlarınızı okudukça da aklım bekoya kaymadı değil tek sorunum diğer makineler de 360 olmadığı için hamuru yoğurmayıp orta da toplar mı Bosch kenarlardan döndürerek aldığı için daha mı iyi olu çok kararsızım Şimdiden teşekkür ederim 🙏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğimli olmayan uçlarda dediğiniz gibi ortada toplama durumu hiç yaşamadım ben. Yanlız spatula ile kenarlarını ortaya şöyle bir sıyırmak gerekiyor ister kitchenaid ister cookplus olsun fark etmiyor. Çırpma da döndürerek alması diğer plastik gövdeli makinelerden bir adım öne çıkarıyor. Ama Beko da kötü bir makine değil tavsiyem üzerine alanlardan hep olumlu dönüşler aldım. Umarım yardımcı olabilmişimdir 🤗.

      Sil
  54. Müge hanımcım merhaba ben Pelin.Biraz karışık bir mutfak şefi maceram oldu.deneyimlerimi paylaşmak istedim.ilk etapta grundig aldım.12 hız kademesi bence biraz gereksiz olmuş çünkü kademeler arası güç çok fark etmiyor.2 yumurta akını en son kademede köpürtebildim.haznesinin sapı oynuyordu bilemedim önce sorun olduğunu.Görüştüğümde parça değişimi istedim ama komple iade etmemi istediler müşteri menfaati için.Açıkçası aynısını tekrar almayı düşünemedim.Sonra Kenwood 86320s alıp çıtayı biraz yükselttim ama 1700 watt makina koca bir hiç çıktı maalesef en azından benim için.ne yumurtayla şeker köpürtebildi ne mereng yapabildi.Hamuru da idare eder yoğurdu.Yüksek devire alınca ısındı ve koktu.başlıkların yüksekliğini ayarlamamıza rağmen sonuç alamayınca hayal kırıklığıyla iade ettim.Sonra Bosch Mum5xw20 modelini tercih ettim.süre ayarı ve baskülü var.canlı renk sevmeyenler için renk harika.1000 watt ve maşallah dyeyim canavar gibi çıktı.Haznesi küçük mü olur demiştim.1 ölçü yapılabilecek her türlü hamurişi için gayet yeterli.rende ve mikserini henüz denemedim.Üstelik mağaza fiyatının da 1000 tl altına aldım indirimden ona da ayrıca sevindim.Düşünen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim.Çok Çok memnunum.Sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Pelin hanımcım çok teşekkür ederim. Şahanesiniz. Ne de güzel anlatmışsınız hikaye kitabı okur gibi bir çırpıda okudum. İnşallah uzun süre sorunsuz kullanırsınız makinanınızı. Evde herşeyini kendisi yapan biri için canavar gibi bir makine şart😄🙋🏼‍♀️. Geri dönüşünüz, ince düşünceniz için tekrar tekrar çok teşekkür ederim. Söylediklerinizi soran tüm arkadaşlara ileticem. Sevgiler saygılar sağlıklı günler dilerim 💐🌺💕.

      Sil
    2. Müge hanımcım çok teşekkür ederim.En yürekten sevgilerimle...

      Sil
    3. Merhaba @Anonim magaza fiyatının altında nereden temin ettiniz acaba birde cog köfte yapmayi denediniz mi acaba

      Sil
    4. Merhaba ben trendyoldan aldım.Zaman zaman mağazalar kampanya yapıyor.Öyle bir sürece denk geldi.Çiğ köfte yaptım 2 kez.2,5 su bardağı ince bulgur kullandım.(200ml olanlardan)gayet güzel oldu.Karıştırıcı başlığı kullanıyorum yaparken.

      Sil
    5. Merhaba,Trendyoldan almıştım bir indirime denk geldi.Sıkı sık oluyor indirimler.Çiğ köfte yaptım.200 ml'lik su bardağından 2.5 su bardağı ince bulgur kullanarak denedim.Gayet güzel oldu.Yoğurma,çırpma ve karıştırma mükemmel.Diğer aparatları henüz denemedim.

      Sil
  55. Merhaba ne kadara aldınız acaba? Almayı düşünüyorum da en uygun 2720TL ye bulabildim. Eğer ciddi bir fark oluyorsa kampanya dönemini bekleyeyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Öznur hanım. Şu anda piyasada 2000 altında kullanılabilecek makine artık pek yok maalesef. Ama bazı sitelerde indirim puanı ile daha uyguna alanlar olabiliyor o yüzden kesin bir fiyat söyleyemem. Yine de indirim dönemi ya da şimdiden almak sizin bileceğiniz iş. Hayırlı sağlıklı günler dilerim 💐🌺.

      Sil
  56. Merhaba yorumlarınız önerileriniz cok kiymetli isin içinden çıkmak epey guc :)Bosch MUMS2VM00 ve arzum gastomix arasında kaldım.arada epey fiyat farki var arzumun çokta bi artisi yoksa bosch almak istiyorum veya sizin tavsiye edeceğiniz baska bi marka.simdiden teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sağolun 🙏🏻. Bahsettiğiniz makineler piyasa şartlarında alınabilir makineler siz bilirsiniz illaki şunu alın diyemem. Öztiryakilerin mutfak şefine de bir bakın derim alanlar çok memnunlar. Döküm gövdeli ve çok yer kaplamiyor.

      Sil
  57. Müge hanım yorumlariniz inanın çok faydalı ve güzel. Bosch markada karar kıldım ancak şu konuda bilginiz var mı merak ediyorum bosch mum5 900 watt ile bosch mumS2VM00 3.8 lt arasında hacmi hariç bir fark var mı sizce?Ikisi de 900 watt ikisi de mum serisi ve arada 400 tl gibi bir fark var yaklaşık. Çok teşekkürler şimdiden 🥀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Teşekkür ederim 🙏🏻. Öyle aman aman bir fark yok. Bir önceki ilk modeli 900 W olan. Bazı üründe sadece yoğurma aparatları var, bazısında rende blendır var o yüzden fiyatları değişiklik gösterebiliyor. Aynı kalitedeler.

      Sil
  58. Merhabalar tüm yorumları, cevaplarınızı okudum öncelikle teşekkür ederim çok faydalandım, kafamdaki bazı sorularım yanıtlandı.Hiç aklımda yokken gövdesinin çelik olması dolayısıyla Fakir Multiplex epey zorlansam da olsa belki alabileceğim bir model. Aslında ilk olarak bütçeme uyduğu için verdiğim model Mums2vm00 Mutfak Robotu 900w arada çok fark var fiyat olarak..Beni idare etsin yeterli bu makina ile arada her evde olan kek, poğaça, glutensiz hamurlar yapmak istiyorum özellikle. Fikrinizi almak kıymetli, teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Çok teşekkür ederim 🙏🏻. İkisi de sizin ihtiyacınızı karşılayacaktır diye düşünüyorum. Servis olarak fakir pek gelişmiş olmasa da ürünlerini yıllardır kullanan çok kişi var. Eğer fabrikasyon hatası çıkmazsa ve kullanılırken zorlanılmazsa uzun süre iş görebilir. Bosch a gelince en kaliteli modeli diyemem ama işinizi görecektir. Yıllardır yurtdışında kullanılan bir makine. Haznesi çok büyük değil ama ev kullanımı için ideal büyüklükte diye düşünüyorum 🤗🙋🏼‍♀️.

      Sil
    2. Merhaba, yanıtınız için teşekkür ederim..Acele etmeden bakınıp durdum, an itibariyle Fakirin döküm gövdeli olan modelini aldım. Yerinde gördüm, plastik aksamlılara göre güven verici görünüyor, inşallah umut ettiğim gibi çıkar.. Birde paylaşmak istediğim bir konu oldu, Homend marka bir iki küçük ev aletini yıllardır sorunsuz kullandığım için neredeyse onon döküm olanını alıyordum ki..Araştırınca firmanın Karaca tarafından satın alındığını öğrendim, iyi ki bakmışım, ben Karacadan illallah diyen birisiyim, muhakkak kalitesi düşmüştür diye düşünüyorum. Belki birilerinin işine yarar diye paylaşmak istedim, sevgiler, güzel günler...

      Sil
    3. Merhabalar. Yeni makineniz hayırlı olsun. İnşallah istediğiniz gibi çıkar da uzun süre kullanırsınız 🥰. Bir uygun fiyatlı iş gören homend vardı ona da el atmışlar demek 🙄. Bende Karacadan soğudum malûm sebeplerden göresim bile gelmiyor 😣. Geri dönüşünüz ve ince düşünceniz için çok teşekkür ederim iyiki varsınız 💕. Sağlıklı güzel günler dilerim 💐☺️.

      Sil
    4. Merhabalar,öncelikle hatırnızı sorarak geçen zaman içinde yorumuma ekleme yapmak istedim, karar vermeyenler için faydalı olacağını düşündüğm için...Fakir döküm gövdeli almıştım çok çok memnunum keşke daha önce alsaydım diyorum her kullandığım zaman..Benim Kenwood da kullanma şansım oluyor ama kesinlikle döküm gövde tavsiye ederim, sarsılmadan çok güzel hamurlar yapabiliyorum..Size açıklamalarınızdan dolayı çok teşekkür ederim...

      Sil
    5. Çok teşekkür ederim sağolun 🙏🏻. Yorumunuz makine arayışındakiler için faydalı olacaktır diye düşünüyorum 😊. Güzel günlerde İnşallah uzun yıllar kullanırsınız mutfak şefinizi 🙋🏼‍♀️.

      Sil
  59. Merhaba mutfak şefleri de içli köfte aparatı takılabilen bir ürün arıyorum. Önerinizi alabilir miyim. Sorum köfte hamuru yoğurma yada çekme değil içli köfteye şeklini veren uç aparatı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beko da vardı diye hatırlıyorum ama emin değilim. Onun dışında diğer mutfak şeflerinde bildiğim kadarıyla öyle bir aparat yok maalesef.

      Sil
  60. Müge Hn.cım dün gece yazmıştım Bosch hangi modeli alsam diye, yorumlarınızı tekrar okurken farkettim. Ne kadar çok aparat o kadar çok sorun çıkma ihtimali demişsiniz. Size katılıyorum. Merkür retrosu biter bitmez inşallah 1600 watt modeline karar kıldım :) Çok teşekkürler emeklerinize..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa çok teşekkür ederim. Yorumunuzu okurken tebessüm ederek okudum. Bende Merkür retrosunda elektronik alet almam🤭. İnşallah istediğiniz gibi çıkar makineniz de uzun süre kullanırsınız. Aldıktan sonra yorumlarınızı bekliyorum. Sağlıkla kalın 🙋🏼‍♀️

      Sil
  61. Selamlar Müge Hn. Merkür retrosu bitsin diye 3 hafta bekledim.24 ünde bitiyordu. Fakat bir takım nedenlerden dolayı 23 ünde almak zorunda kaldım.Aman nolucak dedim açtım makineyi deneyeceğim, makinenin kafası kalkmıyor. Normalde mandala dokunduğunuzda tık edip havalanan kafa bizde skıkışmış açamadık. Aldığımız yere götürdük. Ertesi gün yenisini verdiler. Aman kızım dedim retro etkisi : ) 25'inde açıp kullanmaya başladım. Bayıldım tabiki de. İmkanı olanlara tavsiye ediyorum. Misafirim de gelecekti poğaça, pandisyanpa, kurabiye hepsini makinede yaptım. Tekrar söylüyorum, çok memnun kaldım. Size de sağlıklı günler diliyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi hayırlısı olsun yeni makineniz 🤲🏻. Çok sevindim memnun kalmanıza. Geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim. 🥰 İnşallah uzun süre sorunsuz kullanabilirsiniz 🤗. Sevgiler saygılar🙋🏼‍♀️.

      Sil
  62. Merhabalar bilgilendirmeler için teşekkür ederim.. Bosch optimum içli köfte hamuru veya çiğ köfteyi yoğurabiliyor mu güzel bir şekilde.. En çok katı hamurlar için almayı düşünüyorum..sıkıntı yaşar mıyım.. Malum bi dünya para verecez.. İşimizi görsün..
    Şimdiden teşekkür ederim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Güç olarak gayet kuvvetli bir makine. Sert hamurların üstesinden gelecektir diye düşünüyorum. Tabiki yoğurma miktarı da önemli ev kullanımı için yapılmış bir makine sonuçta. Tavsiye üzerine alıp kullananlardan olumlu dönüşler aldım özellikle bahsettiğiniz içli köfte ve mantı hamurlarında çok memnun kalmışlar deneyenler. İşinizi görür diye düşünüyorum tabiki siz bilirsiniz. Umarım istediğiniz gibi çıkar makineniz. İyi günler dilerim 🌺.

      Sil
  63. Merhaba İnci hanım, çok faydalı bilgiler yazmışsınız. Teşekkürler. Benim sorum şu: İkinci elden bu tip mutfak şefi almak sakıncalı mıdır. Alırsak nelere dikkat etmeliyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim eksik olmayın Beyhan hanım. İkinci elden alıp da memnun olanlar var fakat tamamen karşı tarafın insafına ve Allah korkusuna kalınmış bir durum. Muhtemelen garantisi olmayan ve elinizde faturası olmayan bir ürün alıyorsunuz yani iade şansınız olmayabiliyor. Yani iyi ve kötü diyemem ama bütçeniz ona yetiyorsa tabiki yapacak birşey yok. Az para değil bu makineler hiç makineniz olmamasından iyidir. Benim tavsiyem ikinci el olarak tanınmış markaların ürünlerine bakmanız kitchenaid, smeg, Bosch gibi. Sevgiler saygılar dilerim 🌺.

      Sil
  64. İyi aksamlar
    Ben çeyizim için hamur yoğurma makinesi istiyorum mutfak robot var bu yüzden aklımda Bosch optimum yada yartisiz olanı var optimum aklımda almak istiyorum ama şuan fiyatları arttığı için acaba bu makinelere yakın daha iyi makine varmı bilmedigimden soruyorum yazılarınızda Beko dikkatimi çekti kararsız kaldım aldığım ürün istediğim pasta çörek hamur işleri içli köfte vb günlük hayatta yardımcım olcak aklıma her geleni yapabilegim verdiğim paraya değsin istyorum sonuçta az ücret odemicez evliyalik olsun istyorum şuan optimum 9 bin kırmızı olanı 7 bin acaba bunlardan daha iyi bunlara yakın onerebilceginz marka varmı yoksa optimum yada kırmızı olanı alsam 7binlik cidden çok karrasiz kaldım yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Öncelikle hayırlı olsun. Maalesef ömrü daha uzun mutfak şefleri bahsettiğiniz fiyat aralığında. Çok ucuza ve daha iyi şu makine var desem yalan olur. Çünkü fiyat azaldıkça ya hacmi küçülüyor ya ve malzeme kalitesi düşüyor. O yüzden az fiyatlı olarak bir tık daha küçük hacimli Grundig ya da öztiryakilere bakabilirsiniz. Beko ve Grundig aynı kalitede sadece etiketi farklı ama Grundig ara ara vatan bilgisayarda vs daha uyguna gelebiliyor. Öztiryakilere gelecek olursak dönem dönem stok sıkıntısı olabiliyor ama tavsiyem üzerine alanlar çok memnun kaldılar ve hepsi teşekkür ettiler. Fiyat olarak Bosch optimum kadar yüksek de değil diye düşünüyorum ☺️.

      Sil
  65. Çiğli Bosch Servisi olarak blogunuzu begenerek takip ediyoruz.

    YanıtlaSil

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek