Robot Süpürge Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?/ Robot Süpürge Kullananlar

 


Herkese merhabalar. Bloğumda benden en çok istek alan inceleme yazılarından biri de malum gündemden düşmeyen robot süpürgeler. Artık sayısız markanın çıkardığı ayrıca silme özeliği de bulunan robot süpürgeler birçok kişinin işini kolaştırmakta. Peki dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? 

Süpürge kendi yazılımı ile evin neresinde eşya var nerede engel var haritalandırma ile gideceği yolu algılıyor. Yani sizin salonunuzun ortasında halı varsa salonun ortası boşluk olarak algılanıyor. Algoritma o şekilde işliyor ve yer silme de bu durum sorun teşkil edebiliyor.

Halınızın yüksekliği 2 cm den fazla ise robot üzerine çıkamayabiliyor. Saçaklı halılar tercih etmeyiniz aksi takdirde takılabiliyor.

Konsol, baza, koltuk gibi mobilyalarda yükseklik 12 cm den fazla ise rahat bir şekilde altına girip süpürebiliyor.

Yerlerde engel teşkil edecek kablo vs gibi şeylere dikkat ediniz ikidebir eşya değişimi yapmayınız. Her eşya ve ev değişikliğinde yeniden haritalandırmanız gerekiyor.

Dubleks evlerde merdivenlere gelince sensörler devreye giriyor robot geri dönüyor.

Ayarlarında Turkey seçerek  ya da yerel saati +3 olan bir ülke seçerek ona göre ayarlamanız gerekiyor. Böylece her gün aynı saatte çıkıp işini görüp tekrar şarj yuvasına kendisi dönebiliyor.

Cihaza elle müdahale ederseniz harita sıfırlanıyor şarj yuvasını bulmakta zorluk çekebilir 

Bataryası, su tankı, filitresi çıkarılıp takılabilen modelleri tercih ediniz. Eğer süpürge de ve beyninde bir sorun yoksa boşyere günlerce servisten gelmesini beklemek hem zaman hem boş yere para kaybı. Unutmayın ki eninde sonunda o batarya eskiyecek o filtreler yenisi ile değiştirilecek. Özellikle eski modeller şu anda diğerlerine göre aşırı ucuz bu yüzden belirtmek isterim ki ilk çıkan modellerde herşey orta alt bölmede oluyor.

Süpürge robot diye Jetgiller misali bir temizlikçi abla beklemeyin😂. Ortada hiçbir engel teşkil edici şey bırakmamanız lazım. En çok yapılan hataların başında bu geliyor. Yani siz evde yokken temizleyebilmesi için yerlerdeki tüm telaşe eşinizin kötü günler için oraya buraya sakladığı çorapları 🤪, çocuğunuzun oyuncaklarını bir zahmet toplamanız gerekiyor.

Bahar, bayram temizliği için kullanmanızı tavsiye etmem. Haznesi küçük gelebilir. Zaten bu makinelerin amacı belirli bir sajla her Allah'ın günü temizlik yaparak evi temiz tutmak, kirlenmesini önlemek.

Yer silme özelliği olarak ben çok tavsiye etmiyorum. İllaki bir tavsiye istiyorsanız püskürtmeli moplardan ve birkaç tane yedek altlığını almanızı tavsiye ederim. Her oda için ayrı altlık alıp temizlik sonrası çamaşır makinesinde kısa programa atarsanız eğilmeden beliniz iki büklüm olmadan her gün yerleri silip kirlenmesini önleyebilirsiniz. Robot süpürgeler Türk halkının halılı evde hem süpürme hem silme ihtiyaçlarının hepsini karşılayacak güçte değil ama ilerleyen zamanlarda daha gelişeceğini düşünüyorum 😊.

Kısaca ilk defa robot süpürge alacakların karşılaşabileceği sorunları, üründe dikkat edilmesi gerekenleri anlatmaya çalıştım. Bana şu an için marka sormayınız hiç bir markanın reklam ücretini almadım, sorunsuz çalışma garantisini ben vermiyorum. Bu işten para da kazanmıyorum. Sadece robot süpürge almayı düşünenlere bir fikir verebilmek amacım🙏🏻.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek