Kayısı Reçeli/Apricot Jam/Абрикосовое варенье

 




Merhabalar. Reçellere tam gaz devam 😄.Kokusu öyle güzeldi ki anlatamam. Maalesef hazır kayısı reçelleri çok da güzel olmuyor. O yüzden evde yaptığınız gibisi yok. Ayrıca pasta yaparken ya da tatlı çörek yaparken de çok tercih ettiğim bir reçeldir.


Malzemeler

1 kg kayısı (1 kg removed seeds apricot)

800 g şeker (800 g sugar)

3-4 diş limon tuzu(3-4 crystal sitric acid or 2 tablespoon Lemon juice)

1 tatlı kaşığı tereyağı(1/2 tablespoon butter)

Yapılışı 

Kayısıları bıçakla ikiye ayırın. Sap ve çekirdekleri ayıklayın. Bir derin tencereye alın.



Üzerine şekeri ilave edip kapağını örtün ve 1 gece suyunu salmasını bekleyin.



Ertesi gün limon tuzu ve tereyağını ilave edip kaynatın.



Kaynama esnasında ve öncesinde sakın karıştırmayın. Kaynamaya başladıktan 20 dk sonra hafifçe üstekileri alta doğru  ittirebilirsiniz veya tencere yeterince derinde şöyle bir çalkalasanız da oluyor. 30-45 dk arasında kıvam alınca altını kapatıp sıcaklı temiz konservelere doldurup vakumlatabilirsiniz ya da soğuyunca buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek