Gelincik Reçeli

 


Malzemeler

1 avuç gelincik yaprağı

2 su bardağı şeker

1 su bardağı su

1 tane limon tuzu 

Yapılışı

Gelinciklerin taç yapraklarını koparıp toplayın. Orta kısmındaki dişi ve erkek organları hem gereksizdir hem de seneye tohum olması açısından üstünde bırakmak daha iyi olur.


Bol suda gelincik yapraklarını yıkayın.


Siyah ve beyaz kısımlarını kesin.


Şeker, limon tuzu ve suyu tencereye alın ve kaynamaya bırakın. Şeker eriyinceye gelincik yapraklarını ilave edip karıştırın. Hemencecik rengini verecektir.


İstenen yoğunluğa gelinceye kadar kaynatın. Bir tabağa birkaç damla alıp soğutun ve kıvamı koyu zor akıyorsa tamamdır. Ocaktan alın.


Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek