Gözleme/Göklü Gutab/Турецкий Гёзлеме


Özellikle tavada olduğu için minik yaptım çok da ideal oldu porsiyon büyüklüğü. Bu nasıl sunum demeyin ancak böyle çekebiliyorum zira bizimkiler ben fotoğraf çekene kadar bitiriveriyorlar🤣. Ancak çekebildim yani🤪. Hamuru için(for dough/теста)
2 su bardağı su(2 cups water/2стакана воды)
1 yemek kaşığı tuz(1 tablespoon salt/столовая ложка соли)
Aldığı kadar un (flour/муки)

İçi için(for filling/начинка)
Ispanak (spinach/шпинат)
Soğan ( onion/лук)
Tuz (соль)
Karabiber( blackpepper/черный перец)
Sıvıyağ( vegatable oil/растительное масло)

Üzerine tereyağı(butter to bruss/сливочное масло)
Directions
Stir water and salt. Gradually add flour and make a unsticky dough. Wrap the dough and let it aside. Prepare the spinach filling. Roast chopped onions. Pour spinach leave and roast a few minutes. Let the filling cool. Make balls from the dough as walnut size. Roll the dough balls. Replace the filling on to center of rolled dough. Give a shape like pics. Cook on hot pan both of two sides. Bruss some butter. Wrap the gozlemes to make soft for 5-6 minutes. Service them with black tea. Bon appetit!

Yapılışı
Tuz ve suyu karıştırın. Azar azar un ilavesi yaparak ele yapışmayan çok sert de olmayan bir hamur yoğurun. Üzerini örtüp kenara alın. İçin hazırlayın. Soğanları kavurun. Üzerine ıspanakları ilave edip hafif hacmi gidene kadar kavurun. Tuz, karabiber ilavesi yapin. Soğumaya bırakın. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Açabildiğiniz kadar açın. Ortasına içini koyup mektup zarfı katlar gibi katlayın. Kızgın kalın tabanlı yapışmaz tavada önce katlı yerini sonra diğer yüzünü pişirin. Piştikten sonra üzerine tereyağı sürün. Üzerini temiz bir bezle veya poşetle örtüp biraz dinlendirin ki yumuşak olsun.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek