Hamsili Pizza/Fish Pizza

        Hamsili Pizza/Anchovy Pizza🍕


Gerçekten harika ötesi bir pizza. Annem çok yapardı. Havuç hamsiye inanılmaz yakışıyor. Sebze yedirmekte zorlanan anneler için ideal içinde belli bile olmuyor. Dereotuda çok yakisiyor

Malzemeler
3 su un (3 cups flour)
1 yemek kaşığı maya (1 tablespoon dried yeast)
Aldığı kadar su (water)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
İçi için (for top layer)
Yarım kilo kılçıksız hamsi (500 g cleaned Anchovy)
1 tutam tereotu (lepidumsativum)
1 demet maydanozun yaprağı (1 bunch of parsley)
3 rendelenmiş havuç (3 grated carrot)
6-7 soğan, tepsi büyüklüğüne göre sayısı değişebilir çok görüldüğüne bakmayın çok lezzet veriyor (6-7 onions cutted as half moon)
1 çay kaşığı sumak ( 1 tablespoon sumach)
Karabiber, pulbiber (blackpepper, paprika)
Azıcık zeytinyağı (olive oil)
1 yemek kaşığı Salça biraz su ile açılacak (1 tablespoon tomato paste pour some water)
Directions
Knead the dough. Prepare vegetable mix. I didn't use but you may use a bunch of dill.  Roll the dough as your tray size. Bruss with tomato,  water, salt and a pinch of blackpepper source. Wipe the vegetable mix on the dough layer. Wipe on anchovies as you can see. Bake at your oven's highest degree. Bon appetit!
Yapılışı
Unu yoğurma kabına alın. Ortasını havuz gibi açın. Mayayı ekleyin. Suyunu azar azar ilave ederek yoğurun. Bu aşamada mayanın üzerine gelmeyecek şekilde tuzunu ilave edin.Mayalanma bırakın. Soğanları halka halka doğrayın. Sumak ilave edin. Yesillikleri iyice yıkayıp ince ince doğrayın. Havucu rendeleyin. Iyice karıştırın. Pizzayı açmaya yakın tuzunu ve yağını ilave edin. Hamur mayalaninca havasını alın. Beze yapın ve tepsiniz büyüklüğünde açın. Salçalı suyu üzerine sürün. Sebzeli karışımı üzerine yayın. Sebzeli kısım baya çok gozukmeli pişince yarıya iniyor zaten merak etmeyin. Üzerine hamsileri tek tek sabırla dizin. Önceden ısıtılmış en az 200 C fırında iyice kızarana kadar pişirin. Hemen yarım saatte almayın. Iyice hamsiler kızarmalı. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek