Damla Sakızlı Kurabiye

 




Merhabalar. Bugün mis gibi kokan kıyır kıyır bir kurabiye tarifim var. Damla sakızının o mis gibi kokusunu seviyorsanız çok beğeneceğiniz bir tarif🥰

Malzemeler

🍪125 g katıyağ(125 g butter)

🍪1 çay bardağı sıvıyağ(1/2 cup vegatable oil)

🍪1 su bardağı nişasta(1 cup starch)

🍪1 pkt kabartma tozu(1 package baking powder)

🍪2 pkt vanilya(1 package vanilla sugar powder)

🍪1 yumurta(1 egg)

🍪3/4 su bardağı pudra şekeri ( 3/4 cup powdered sugar)

🍪2 büyük diş damla sakızı(2 cloves mastic)

🍪2,5 su bardağı un(2 1/2 cups flour)

Yapılışı

Öncelikle damla sakızını buzlukta 5-10 dk bekletin. Aksi takdirde toz haline getirmekte zorlanabilirsiniz. 

Katıyağı ve sıvıyağı yoğurma kabına alın. Un ile yağı kum gibi olana kadar karıştırın. 



Bu esnada damla sakızını bir havanda dövün ve ekleyin. 





Nişasta, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve yumurtayı ekleyip yoğurun. 


Elinizle küçük parçalar halinde koparıp yuvarlayın. Tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 C fırında 15 dk kadar pişirin. Afiyet olsun











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek