Mor Lahana Yemeği/Purple Cabbage Meal

Mor Lahana Yemeği/Purple Cabbage Meal



Herkese iyi akşamlar! Uzun zamandir yaptığım ama bir türlü paylaşamadığım bir tarif. Özellikle mide hassasiyeti olanlar bilir mor lahana salatası resmen mideyi törpülüyor. Ama bu şekilde pişirirseniz sindirimi daha kolay oluyor. Annem bu yemeği sıkça yapardı. Üstelik de çok sağlıklı. Ben bu tür yemeklerde pirinci pek tercih etmiyorum. Bulgur glisemik indeksi düşük olduğu için yani kan şekerini hızla yükseltmediği için metabolizmayı bir anda alt üst etmiyor. Üstelik B grubu vitaminlerince çok zengin.

Directions
Cut onions and purple cabbage. Roast onions until coluor changed. Add purple cabbage. Roast them again until cabbage be soft. Add bulgur, salt and boiled water. Boil until bulgurs cook. Service with lemon juice. Enjoy! 


Malzemeler
1 adet orta boy mor lahana (1 middle size purple cabbage)
4 adet soğan (4 onions)
Sıvıyağ (vegetable oil)
Tuz (salt)
1 çay bardağı bulgur (1/2 cup Turkish bulgur or boiled wheat grains)
Sıcak su (Boiled water)
Limon suyu (lemon juice)

Yapılışı
Soğanı küp küp doğrayın. Sıvıyağda iyice kavurun. Lahanaları ekleyin. Birlikte iyice kavurun. Bu aşama önemli. Zira iyice diriliği gidene kadar kavrulmazsa lezzetli bir yemek olmuyor. Bulguru, tuzunu ve sıcak suyunu ekleyin. Kaynatın. Limon suyu sıkarak servis edin. Afiyet olsun. Yoğurt ile harika oluyor. Tavsiye ederim. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek