Kuzu Güveç/Meat in Traditional Turkish Crock Pot which is made of red soil🍗


Kuzu Güveç/Meat in Traditional Turkish Crock Pot which is made of red soil🍗



Keşke kokusunu da iletebilsem. Bu kadar kolay ve lezzetli bir yemek var mı? Uzun süren tek şey pişme süresi

incitarifler.blogspot.com.tr
youtube.com/ inci tarifler (linki profilimde, link in my bio)

Malzemeler
2 kg kuzunun ön budu (2 kg front leg of lamb)
6-7 adet biber (6-7 pepper)
3 soğan (3 onions)
Tuz (salt)
Sıcak su (boiled water almost 600 ml)
Bake at preheated 200 C in oven for 2-2,5 hours

Yapılışı
Bütün sebzeleri yıkayıp doğrayın. Etleri yıkayın. Malzemelerin tamamını harmanlayın. Güveç kabına yerleştirin. Sıcak suyunu ilave edin. Çok fazla suya gerek yok zaten et kendi suyunu salıyor. Ben firına koymadan önce 1 defa su ilavesi yaptım. Önceden ısıtılmış 200 derecede 2-2,5 saat pişirin. Afiyet olsun. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek