Kabaklı Kol Böreği/Turkish Zucchini Borek

KABAKLI KOL BÖREĞİ/TURKISH ZUCCHINI BOREK




 Dipnot: Sakın bu börek hamurunu glutensiz, kepekli ya da tam buğday unuyla denemeyin. Gluteni yüksek un kullanın. Yoksa incecik açılmaz.
PS: You should use high level gluten flour to make dough very thin sheets. Dont use whole wheat flour.
Malzemeler
Hamuru için(for dough)
3 su bardağı su (3 cups water)
Tuz (salt)
6-7 bardak un (6-7 cups flour)

İçi için (for filling)
2 kabak (2 zucchini)
3 soğan (3 onions)
3-4 parmak kalınlığında salam (150-200 g salami)
Tuz (salt)
Karabiber (Blackpepper)
Sıvıyağ (vegetable oil to roast vegatables)
1 tatlı kaşığı Salça (1/2 tablespoon tomato paste)

Açmak için sıvıyağ (vegetable oil to make dough sheets which are very thin, if you want to see how I make dough sheets you may watch previous sharing Turkish Patato Borek as short video in my page)

Yapılışı
Öncelikle içini hazırlayın. Kabak ve Soğanları başından ayrılmadan iyice kavurun ki kabağın o sası tadı olmasın. Inanın kabak iyi kavrulunca ve karabiber katılınca kabak sevmeyenler bile bayılıyor tabi salam sucuk ya da tavuk eti ilavesiyle. Salçayıda ilave edin. Hafif kavurun. Hamuru hazırlayın. Yumuşak hamur elde edin ki açması kolay olsun. Hamurdan bezeler yapın. Un ile servis tabağı büyüklüğünde genişletin. Altını ve üstünü iyice yaglayin. Ucundan tutarak çekistirin incecik çekerek açın. İnanın oklavayla açmaktan daha pratik oluyor. Bir ucuna içi koyup rulo yapın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek