Süzmeden Sebzeli Makarna Nasıl Yapılır?/Vegatable Pasta (No Strain)

Sebzeli Makarna/Vegatable Pasta (No Strain)




Bu tarif de benden çocuğununa kabak yediremeyen annelere gelsin. Kesinlikle kabak tadı gelmiyor. Iyi sotelendigi sürece içinde bile kayboluyor. Kesinlikle makarna pişirirken suyunu süzmeyin Triticum durum cinsi yüksek proteinli, sarı renkli ve diğer buğdaylara göre (T.aestivum ve T.compactum) daha az nişastaya sahip buğdayın irmiğinden yapılıyor. Ev yapımı eristelerin lezzeti tartışılmaz olsa da irmikten yapılan makarnalar daha sağlıklı oluyor. Bu yüzden suyunu çektirerek pişirmek gerekiyor.

Malzemeler
1 paket makarna (1 package pasta, 500 g)
1 kabak (1 zucchini)
1 soğan (1 onion)
1 havuç (1 carrot)
Sıvıyağ (vegetable oil)
Tuz (salt)
1700 ml sıcak su (1700 ml boiled water)
1 yemek kaşığı Salça (1tablespoon Tomato paste)

https://plus.google.com/u/0/110881314957710485129
https://www.instagram.com/incitarifler/

Yapılışı

Soğan ve havuçları yağda hafif diriliği gidene kadar kavurun (Roast onions and carrots).

Kabakları ekleyin ve tekrar kavurmaya devam edin (Add zucchinis and continue to roast.).

Salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun (Add tomato paste and roast until smell comes out. ).

Makarnayı, tuzunu ve sıcak suyunu ekleyin(Add pasta, salt and boiled water).

Ben bir ketıl sıcak suyun neredeyse tamamına yakınını kullandım(I used almost 1700 ml boiled water).

Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin. Kaynamaya başlayınca altını kısın tıpkı pilav yapar gibi suyunu çekene kadar pişirin (Cook on high heat until start to boil. Then cook on slow heat until it absorb the water ).

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek