Havuçlu Dereotlu Venedik Poğaça/Carrot Dill Buns/Булочки с морковным укропом


Havuçlu Dereotlu Venedik Poğaça/Carrot Dill Buns/Булочки с морковным укропом


http://incitarifler.blogspot.com.tr/
https://www.instagram.com/incitarifler/
https://plus.google.com/u/0/110881314957710485129


Malzemeler
2 su bardağı su (2 cups water at room tempature)
1 su bardağı yoğurt (1 cup  yoghurt )
1 su bardağı sıvıyağ (1 cup vegatable oil)
Aldığı kadar un yaklaşık 7-8 bardak, herkeste aynı gitmeyebilir(almost 7-8 cups flour)
1 paket maya (1 tablespoon dried yeast)
1 paket kabartma tozu (1 package baking powder)
1 demet dereotu (1 bunch of dill)
1 demet maydanoz (1 bunch of parsley)
3 adet rendelenmiş havuç (3 grated carrots)
1 yemek kaşığı  tuz (1 tablespoon salt)
2 yumurta akı (2 egg whites)

Üzerine (To bruss)
2 yumurta sarısı (2 egg yolks)

Directions
Stir yoghurt, water egg whites and dried yeast some of flour, stir vegatable oil. Gradually add flour.

Pour baking powder and salt. Finally pour grated carrot, chopped dill and parsley.

Dip in your hands to flour. Make balls from the dough as mandarin size. I didn't use filling but you may use any kind of filling.

For instance, cheese-parsley, patato mash-roasted onion, salami etc.


Wait for 40 minutes. Then bruss with egg yolk. Bake at preheated 180 C (360 F/Gas 4).

Bon appetit!

Yapılışı


Yoğurt, su, sıvıyağ, yumurta akı, maya, bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ekleyerek yoğurun. Bu aşamada kabartma tozu ve tuzunu da ekleyin.

En son rendelenmiş havuç, ince ince doğranmış dereotu ve maydanozu ilave edin.

Elinizi unlayın ve hamurdan bezeler yapın. Ben herhangi bir iç kullanmadım ama siz istediğiniz bir harcı kullanabilirsiniz.

40 dk kadar tepsi mayasını aldırın. Üzerine yumurta sarılarını sürüp önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.

Afiyet olsun.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek