Katmer Poğaça/Qatmer Poacha/Катмер Погаса

Katmer Poğaça/Qatmer Poacha/Катмер Погаса



http://incitarifler.blogspot.com.tr/
https://www.instagram.com/incitarifler/
https://plus.google.com/u/0/110881314957710485129

Malzemeler
1 su bardağı su (1 cup water)
1 su bardağı süt (1 cup milk)
1 su bardağı sıvıyağ (1 cup vegetable oil)
1 paket, 1 yemek kaşığı maya (1 package dried yeast)
1 paket kabartma tozu (1 package baking powder)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
Aldığı kadar un (flour)

Arası için oda sicaklinda yumuşak tereyağı(butter at room tempature)
Üzeri için (Egg yolk To bruss)


Yapılışı

Yoğurt, su, sıvıyağ, maya, bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ekleyerek yoğurun. Bu aşamada kabartma tozu ve tuzunu da ekleyin.

Mayalanmaya bırakın.

Hamuru 9 esit bezeye bölün ve yuvarlayın. Bezeleri tabak büyüklüğünde açın. Açtığınız hamurların üzerine oda ısısındaki tereyağı bolca sürün.

Merdane kullanmak kullanmamak size kalmış. Elinizde de büyütebilirsiniz. En üstteki hamura tereyağı sürmeyin. açtığınız hamurları nazikçe açmaya çalışın.

Açtığınız hamuru videodaki gibi kesin ve rulo yapın.

40 dk kadar tepsi mayasını aldırın. Üzerine yumurta sarılarını sürüp önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.Afiyet olsun.

Directions

Stir yoghurt, water egg whites and dried yeast some of flour, stir vegatable oil. Gradually add flour.
Wait for incubation.

Make 9 equal dough balls from the dough. Roll the dough balls as plate size. Wipe  softened butter at room tempature to on dough's surface.

Don't wipe butter on top of rolled dough's surface. Make bigger the doughs gently.

Cut the dough as you can see and make a roll.

Wait for 40 minutes. Then bruss with egg yolk. Bake at preheated 180 C (360 F/Gas 4).
Bon appetit!






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek