Tandırımda Ekşi Mayalı Lahmacun/лахмаджун

 


Yassı pita, ekmek, pizza ve lahmacunda benim deneyimlediğim ekşi maya çok güzel ve kıtır kıtır tat veriyor. Denemediyseniz mutlaka tavsiye ederim. Öyle fosur fosur da kabarmıyor. Boloncuk boluncuk içi boş gözlükleri oluyor kenarlarında.Ben makinede pişirdim. Ama siz isterseniz önce tavada altını sonra fırında üstünü de pişirebilirsiniz.

Malzemeler

Hamuru için (for dough)

2 su bardağı su (2 cups water)

1 su bardağı kadar aktif ekşi maya starteri(1 cup Sourdough starter)

1 tatlı kaşığı tuz (1/2 tablespoon salt)

Aldığı kadar un (Flour)

İçi için 

500 g kıyma (500 grated meat)

6 yeşil biber (6 green pepper)

2 büyük soğan (2 big size onions)

4 büyük diş sarımsak (4 cloves garlic)

7 domates (7 tomatoes) 🍅

Yarım demet maydanoz ( half bunch of parsley)

1 yemek kaşığı acı biber salçası (1 tablespoon red pepper paste)

1 yemek kaşığı salça (1 tablespoon tomato paste)

Zeytinyağı, tuz(olive oil, salt)

Yapılışı

Su, maya ve bir miktar unu karıştırın. Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Mayalamaya bırakın.



İçi için bütün sebzeleri robottan geçirin.



Kıyma, zeytinyağı, tuz ve salçaları ekleyin. Karıştırın.




Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.



Açabildiğiniz kadar açın.



Harcı üzerine güzelce yayın.



Nerde pişiriyorsanız son derecesinde pişirin. Hamuru önceden açmayın piştikce açın aksi takdirde içi hamuru yumuşatır. Afiyet olsun.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek