Patlıcan Kabak Dolması/Traditional Turkish Aubergine and Zucchini Filling

Patlıcan Kabak Dolması/Traditional Turkish Aubergine and Zucchini Filling




Ben bulgur ile iç hazırladım ama siz isterseniz pirinç ile de yapabilirsiniz.

Malzemeler
10 adet kabak (10 Zucchinis)
10 adet patlıcan (10 Aubergines)
Kızartmak icin sıvıyağ(Vegatable oil to fry Aubergines and Zucchinis)
Tuz (salt)
1 L kadar sıcak su (1 L boiled water to boil fillings)
Içi için (for filling)
2 su bardağı bulgur (2 cups bulgur or rice)
5 adet soğan (5 onions)
Nane (3 tablespoons dried mint)
3 yemek kaşığı kadar sıvıyağ (3 tablespoons vegatable oil to caremelized onions)
Karabiber (blackpepper)
1 çay bardağı kadar sıcak su (1/2 cup boiled water)
150 g kıyma (150 g mince)
Üzerine domates (Tomato for decoration )

Directions
Clean vegetables. Cut aubergines and zucchines in half. Remove the inside of zucchinis and aubergines. Fry them. To prepare the filling, roast onions. Add mince. Roast them. Add bulgur or washed rice, salt boiled water. Boil them together until disappear water. Turn off the heat. Add spicese. Stir them well combined. Fill the vegetables. Decorate with tomato like pic. Add salt. Turn a plate upside down over the fills. Add boiled water. Then cook over low heat. Enjoy!
The vegetable fillings are prepared in two different ways in Turkey. First, useing olive oil but no mince is used that is #vegan. Second, useing #mince but no olive oil is used. Make your choice. There are many kinds of vegetable fillings in Turkish cuisine. Such as Tomato, patato, onion, leek, zucchini, aubergine, cabbage, Pumpkin flower etc.

Yapılışı


Kabak ve patlıcanlari temizleyin ve içlerini oyun. Bol sıvıyağda kızartın. İçi için Soğanları doğrayın. Yağda iyice kavurun. Kıymayı ekleyin kavurun. Bulguru hafif bir sudan geçirin. Ekleyin. Tuzunu ve sıcak suyunu ekleyin. Çekene kadar pişirin. Ocağı kapatin. Baharatları ekleyin. İçlerini doldurun. Domates ile üzerini kapatın. Tuzunu ilave edin. Bir yemek tabağını ters çevirerek üzerine kapatın ve sıcak suyunu ilave edin. Kısık ateşte suyunu cekene kadar pişirin. 



Afiyet olsun.



kabak dolmasıpatlıcan dolmasıdolmaauberginezucchinifillingTurkish cuisinetraditional food rezepterecipiesrecettesrecepten

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek