Rulo Poğaça/Turkish Roll Poacha


Rulo Poğaça/Turkish Roll Poacha





Bu tarz alengirli poğaçalarda patates ve lor biçilmiş kaftan oluyor. Sert oldukları için çok dökülmüyor. Siz hamuru 2 katı kullanıp daha büyük rulolarda elde edebilirsiniz. Rulo olduğu için içi gayet iyi pisiyor. Benimkiler tek atimlik oldu😄

incitarifler.blogspot.com.tr
youtube.com/inci tarifler (link in my bio) linki profilimde

Directions
Make the dough. Wait for incubation. Prepare the filling. Roll the dough. Bruss with butter. Put some filling material to top layer's the dough. Then make roll. Cut as 2 cm size. Put rolls to pan. Then wait second incubation for 30-40 min. Bruss with egg yolk. Sprinkle sesamine and kreuzkümmel seeds. Bake at preheated 180 (360 F) in oven. Enjoy!

Malzemeler
Hamuru için
1 su bardağı su (1  cup water)
3 yemek kaşığı şeker (3 tablespoons sugar)
1 su bardağı tuzsuz ayran (1 cup Turkish salt free ayran, 1/3 cup filtered yoghurt+2/3 water for 1 cup salt free ayran)
2 paket kabartma tozu (2 packages baking powder)
5+? su bardağı un (5 +? Cups flour)
1 tatlı kaşığı maya (1/2 tablespoon dried yeast)
Yarım su bardağı sıvıyağ (1/2 Cup vegetable oil)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
Arası için ( bruss with soft butter or margarine to opened dough's top layer)
Tereyağı ya da margarin

Içi için (for filling)
1 adet büyük boy patates (1 big size boiled patato)
1 su bardağı lor (1 cup curd)
Zeytinyağı (olive oil)
Tuz (salt)

Üzerine (for top layer's rolls)
Yumurta sarısı (egg yolk)
Susam (sesamine seeds)
Çörekotu (kreuzkümmel)

Yapılışı
Hamuru hazırlayın. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edin. Mayalanmaya bırakın. Hamuru açın.



Tüm yüzeyine katı yağ sürün. İçten serpin.



 Bir ucundan başlayarak rulo yapın. 2 parmak kalınlığında kesin.





 30-40 dk tepsi mayasını aldırın. Yumurta sürün. 



Çörekotu susam serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek