Çi Börek/Chi Borek


Çi Börek/Chi Borek






Yine bir Tatar böreği gillerden bir tarif😅 Eskişehir ve civarına yerleşen Tatarlardan bizlere gelen bir tarif. Çi Tatarca da lezzetli demek ama bu zamana kadar çiğ olarak anılır olmuş. Püf noktaları şunlardır efenim: hamuru çok ince açın ki içindeki çiğ kıyma ve hamurun içi iyi pissin, ocağın yakınında çalışın çünkü çok çabuk kizariyorlar. Birde kizarirken balon gibi şişmesi önemli çünkü içinin suyu kaynıyor ve buhar oluşturarak içi şişiyor. Yumurta olduğu için o kadar bol yağda bile yağ çekmiyor. Birde böyle etli yemeklerin yanında ayran gibi kalsiyumlu içecekler değil su ve bol soğanlı domatesli(marulsuz) salatalar tercih edin. Çünkü kalsiyum demir emilimini engeller.

Directions
Make the dough. Prepare the filling. I made the filling in the food processor. So filling contains so much water. Make balls from the dough size wallnut. Roll the dough as so thin. Whipe on filling. Close half moon form. Then fry the boreks. Its fry quickly. Enjoy.
PS: It's not absorbed oil because dough contains eggs. Put small a count of filling to dough circles. While frying the borek will swell like ballon, it's normal and necessary process to cook very well.

Malzemeler
Hamuru için (for dough)
2 yumurta (2 eggs)
2 su bardağı su (2 cups water)
1 yemek kaşığı tuz (1 tablespoon salt)
5+? su bardağı un (5+? cups flour)

İçi için (for filling)
200 g kıyma (200 g mince)
4 soğan (4 onions)
4-5 yemek kaşığı su (4-5 tablespoons water. I didn't use because I made mince in food processor so filling contains so much water. )
Tuz, karabiber (salt, blackpepper)

Kizartmak için sıvıyağ (vegetable oil to fry)


Yapılışı
Hamuru hazırlayın. Icini hazırlayın. Ben kiymayi robotta yapıyorum. Böylece içi çok sulu oluyor. Icini kizartma esnasında pisebilmesi ve kolay sürülmesi için sulu olması gerekiyor. Çünkü içi çiğ olarak hamurun içine sürülüyor. Hamuruna ceviz büyüklüğünde bezeler yapın. Incecik açın. 




Yarısına içten koyun. Ay şeklinde kapatın. 



Kızgın yağda kızartın. 






Afiyet olsun. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Eksi Mayalı Tereyağlı Yumuşacık Açma

Translate

Yağlı Kat Kat Çörek